Κυριακή, Αυγούστου 18, 2024

Διακοπές στη «Μεγάλη Ελλάδα» ψηφίζουν οι Ιταλοί πολιτικοί...








Περίοδος απόλυτης χαλάρωσης και στην Ιταλία το «τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου», από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Τα στοιχεία των διάφορων ινστιτούτων ερευνών μάς λένε ότι οι Ιταλοί φέτος δυσκολεύονται να πάνε διακοπές λόγω της αύξησης του κόστους ζωής και της στασιμότητας των μισθών τους... Την κατάσταση, σε ό,τι αφορά το σύνολο της φετινής τουριστικής περιόδου, πρόκειται να σώσουν και πάλι οι ξένοι επισκέπτες, κυρίως οι Αμερικανοί. Οι όποιες οικονομικές δυσκολίες, πάντως, δεν αφορούν τους πολιτικούς ηγέτες της γειτονικής μας χώρας. Οι οποίοι φέτος στη συντριπτική πλειονότητά τους «ψήφισαν» Μεγάλη Ελλάδα.




Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται σε παραδοσιακή αγροικία που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Τσέλιε Μεσάπικα της Απουλίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την ευρύτερη περιοχή του Μπρίντιζι. Κάνει διακοπές με την επτάχρονη κόρη της, Αριάνα, τον πρώην σύντροφό της, δημοσιογράφο Αντρέα Τζαμπρούνο, την αδελφή της Αριάνα και τον γαμπρό της Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα. O οποίος τυχαίνει να είναι και υπουργός Γεωργίας.


Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, μάλιστα, η Μελόνι αποφάσισε να αναρτήσει φωτογραφία στο Facebook, στην οποία παίζει στην πισίνα της πρώην αγροικίας μαζί με την κόρη της. Ο δε πατέρας της Αριάνα και ο Λολομπρίτζιντα απαθανατίστηκαν έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής, όπου αγόραζαν τρόφιμα και τοπικά εδέσματα. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, ως γνωστόν, παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας και δεν αποδέχεται την ύπαρξη μιας σειράς «ποικιλόμορφων και πλουραλιστικών οικογενειών». Για τον λόγο αυτό καταψήφισε τα σύμφωνα συμβίωσης και δεν θέλει ούτε να ακούσει για ισότιμο γάμο για όλους τους πολίτες.


Σε ό,τι αφορά τις επιλογές της, όμως, δεν παντρεύτηκε ποτέ με τον Τζαμπρούνο (ούτε μετά τη γέννηση της κόρης τους) και συνέχισε να τον συναναστρέφεται, φιλικά, και μετά τον χωρισμό τους, τον περασμένο Οκτώβριο. Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας ουσιαστικά είναι της άποψης ότι οι χωρισμένοι γονείς πρέπει να περνούν μέρος των διακοπών τους με τους πρώην συντρόφους τους για το καλό των παιδιών. Μια προσέγγιση έως και προοδευτική, η οποία όμως θα ήταν αναγκαία και στην αντιμετώπιση των αιτημάτων και δικαιωμάτων όλων των υπόλοιπων πολιτών.




Επιστρέφοντας στο κλίμα γενικότερης θερινής αποσυμπίεσης, η Κάτω Ιταλία, γνωστή και ως Magna Grecia, κατέκτησε και άλλα δύο γνωστά ονόματα του πολιτικού χώρου. Ο Ματέο Σαλβίνι, γραμματέας της Λέγκας και υπουργός Μεταφορών, παρά το ότι κατάγεται και υπερασπίζει τον «βαθύ ιταλικό Βορρά», επέλεξε αγροτικό τουρισμό στην περιοχή Σαλέντο. Πρόκειται για ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκονται και τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Η συγκεκριμένη αγροτουριστική μονάδα ανήκει σε Ιταλό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, ο οποίος εδώ και δεκαετίες παρουσιάζει πολιτικά τοκ σόου στη Rai. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Σαλβίνι πλήρωσε όλα όσα όφειλε, ότι δεν φιλοξενήθηκε δωρεάν. Αλλά κάποιες φιλίες προφανώς δεν προδίδονται ούτε τις καυτές μέρες της αυγουστιάτικης ραστώνης.






Λάτρεις του ιταλικού Νότου, τέλος, δηλώνουν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε (o οποίος κατάγεται από την Απουλία) όσο και ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατογιάνι, που επέλεξε το μεγαλύτερο νησί της χώρας, τη Σικελία, η οποία είναι γνωστή και ως Τρινάκρια, το νησί «με τις τρεις άκρες».




Η μόνη που δεν άφησε να διαρρεύσουν λεπτομέρειες για τη φετινή «απόδρασή της» από τη Ρώμη, είναι η Ελι Σλάιν, η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να βρεθεί στην Ελβετία, ώστε να περάσει λίγες ημέρες με συγγενείς και φίλους. Εχει δύο υπηκοότητες: ιταλική και ελβετική. Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή της, όμως, προτιμά να κρατά ένα όσο γίνεται χαμηλότερο προφίλ.


Εfsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου