Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2024

Ποιες είναι οι πιο «ινσταγκραμικές» μάρκες αυτοκινήτων σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα H πλατφόρμα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων carwow έψαξε για τις πιο δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη με βάση τις δημοσιεύσεις στο Instagram και τα αποτελέσματα εκπλήσσουν!






 

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που διαμορφώνουν την τελική μας απόφαση για την αγορά ενός αυτοκινήτου είτε πρόκειται για μεταχειρισμένο είτε για καινούργιο, καθώς τα κριτήρια για τον μέσο πελάτη είναι κατά κύριο λόγο ορθολογικά.

Η ψηφιακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 2009, έψαξε να βρει ποιες μάρκες είναι οι δημοφιλέστερες με βάση τον αριθμό σχετικών δημοσιεύσεων στο Instagram ανά ευρωπαϊκή χώρα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι απολύτως ανατρεπτικά.

Η πιο ινσταγκραμική μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι -σύμφωνα με το carwow- η Alfą Romeo, επιβεβαιώνοντας το ρητό «ούνα φάτσα ούνα ράτσα», αφού η ίδια εταιρεία ήρθε πρώτη και στην Ιταλία, αλλά και στην... Ουγγαρία.

Ισπανικός θρίαμβος

Tη μεγάλη έκπληξη την κάνουν ωστόσο οι δύο ισπανικές μάρκες SEAT και CUPRA, οι οποίες κερδίζουν τις εντυπώσεις και τις πρωτιές σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών. Η CUPRA ήρθε πρώτη σε αριθμό δημοσιεύσεων στο Instagram σε Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Πολωνία, Εσθονία, Γαλλία, Ελβετία, Ανδόρρα και στη γειτονική μας Σερβία, ενώ η SEAT θριάμβευσε στην κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα σε Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία και Αυστρία. Αντιθέτως, οι δύο ισπανικές μάρκες ηττήθηκαν στη χώρα τους από την Audi, που νίκησε και στη Λετονία.

Πού νίκησε η Rolls - Royce

Σε ορισμένα πλούσια κράτη είχαμε αναμενόμενες νίκες από μάρκες πολυτελείας, για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο επικράτησε η McLaren και στο Μονακό η Bugatti. Φαίνεται όμως, ότι και στο Instagram ισχύει ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση, αφού η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με νικήτρια τη Rolls - Royce, είναι η Ρουμανία, ενώ την υπερπολυτελή Maybach προτιμούν οι χρήστες του Instagram στη Βουλγαρία και στη Ρωσία. Αντίστοιχες πρωτιές έχουμε και για τις πανάκριβες και εκρηκτικές Brabus στην Αλβανία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, αλλά και για την Lexus στην πολύπαθη Ουκρανία.

Βλέπουμε ότι στο Instagram δεν κυριαρχούν τα εθνικά κριτήρια και ότι απουσιάζουν οι μάρκες μαζικής παραγωγής. Εξαίρεση αποτελούν οι πρωτιές της Volvo στη Σουηδία -αν και η συγκεκριμένη μάρκα ανήκει πλέον στην κινεζική Geely-, της Aston Martin στη Μεγάλη Βρετανία, της Land Rover στην Ιρλανδία και της Alfa Romeo στην Ιταλία.  Δείτε το σχετικό γράφημα της carwow:

icarwow_6c250.jpg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου