Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2024

Showbiz Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Το χρονικό ενός μεγάλου έρωτα - Από την πρώτη ματιά ως το διαζύγιο Από την γνωριμία τους το 2001 ως την γνωστοποίηση του διαζυγίου, η σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Άφλεκ είχε όλα τα συστατικά μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής.






AP PHOTO

 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Για τους θαυμαστές τους η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ δεν χώρισαν ποτέ. Το εμβληματικό ζευγάρι που έζησε έναν θυελλώδη έρωτα από το 2001 ως το 2004, όταν τράβηξαν για πρώτη φορά ξεχωριστούς δρόμους, ήταν η επιτομή του glamour για το κοινό του 21ου αιώνα. Νέοι, ωραίοι, υπέρλαμπροι, λατρεμένοι από το κοινό, ένα ρομάντσο αντάξιο της «χρυσής» εποχής του Χόλιγουντ. Η απήχησή τους ως ζευγάρι ήταν πολλαπλάσια του αθροίσματος της απήχησης που είχε ο καθένας προσωπικά. Εξού και ο όνομα Μπένιφερ (Bennifer), που τους ακολούθησε ακόμα και μετά το τέλος της σχέσης τους.

2001: Η πρώτη γνωριμία και οι σπίθες…

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας «Gigli» («Ένας ζόρικος έρωτας»). Η ταινία δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών των παραγωγών της, ούτε της φήμης των δύο πρωταγωνιστών, όμως ο ρόλος της στη δημιουργία του φαινόμενου Μπένιφερ ήταν καθοριστικός. Παρότι παντρεμένη με τον Κρις Τζουντ, τον δεύτερο σύζυγό της, η Τζένιφερ ερωτεύτηκε τον παρτενέρ της με την πρώτη ματιά. «Είπα αυτό είναι» ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε την συνάντησή τους σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά από χρόνια.

Η επόμενη κίνησή της ήταν να ζητήσει διαζύγιο, το οποίο οριστικοποιήθηκε το 2003. Η αποκάλυψη του videoclip για το «Jenny from the Block» το 2002 στο οποίο εμφανίζεται ο Μπεν Άφλεκ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του μιντιακού πυρετού για το ζευγάρι. 

Το 2010 μιλώντας στο The Graham Norton Show η Τζένιφερ Λόπεζ αναφέρθηκε στον πρώην αγαπημένο της και τον χωρισμό τους. «Αγαπώ τον Μπεν, είναι σπουδαίος τύπος, αλλά το να είσαι υπό πολιορκία για δύο συνεχόμενα χρόνια είναι πολύ. Ήμασταν εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά κάθε εβδομάδα, ήταν περίεργο… Η σχέση μας υπέφερε από αυτό. Δεν ήταν ο μόνος λόγος αλλά νομίζω ότι (η δημοσιότητα) σίγουρα έπαιξε ρόλο στην δυναμική της σχέσης μας».

2002: Το δαχτυλίδι αρραβώνων των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Αν και το διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της δεν είχε οριστικοποιηθεί, η Τζένιφερ και ο Μπεν ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2002. Η σταρ επιβεβαίωσε τις φήμες σε συνέντευξή της στην Νταιάν Σόγιερ , όπου επέδειξε το δαχτυλίδι αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων με το ροζ διαμάντι 6.1 καρατίων.

2003: Τα πρώτα σύννεφα

Το 2003 ήταν η χρονιά που το ζευγάρι θα ανέβαινε επιτέλους τα σκαλιά της εκκλησίας και όλη η υφήλιος περίμενε συγκλονισμένη να αποθεώσει την ένωσή τους. Όμως, αντί για προσκλητήρια, το ζευγάρι ανακοίνωσε την αναβολή του γάμου του εξαιτίας της πίεσης από τα Μίντια. Η προσμονή όλων ήταν τόσο μεγάλη ώστε το ζευγάρι εξέτασε ακόμα και το ενδεχόμενο να προσλάβει νύφες – κασκαντέρ για να παραπλανήσουν τους δημοσιογράφους, πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει τον κόπο.

AP03020904574_c167c.jpg

AP03020903334_23a13.jpg

2004: Τίτλοι τέλους

Η αναβολή του γάμου δεν ήταν τυχαία. Ο Μπεν Άφλεκ και η Τζένιφερ Λόπεζ είχαν εξαντλήσει αμφότεροι τα περιθώρια της αντοχής τους και το διαρκές κυνηγητό δεν βοηθούσε. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2004 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ακολουθεί ξεχωριστούς δρόμους και ζήτησε την κατανόηση των fans. 

AP03101101760_fbcac.jpg

Τζένιφερ Λόπεζ: Η ζωή μετά από τον Μπεν Άφλεκ

Η Τζένιφερ Λόπεζ δεν έμεινε για καιρό μόνη μετά από τον χωρισμό της με τον Μπεν Άφλεκ. Μισό χρόνο μετά από την ανακοίνωση που ράγισε τις καρδιές των θαυμαστών του ζεύγους, η σταρ πέρασε την κουλούρα με τον συνεργάτη της Μαρκ Άντονι, με τον οποίο απέκτησαν τα δ την Εμ και τον Μαξ το 2008.

Ο γάμος διήρκεσε μια δεκαετία, ως το 2014, και η Τζένιφερ στο βιβλίο της «True Love» επισήμανε ότι ο Μαρκ μπήκε στη ζωή της σε μια φάση που είχε απόλυτη ανάγκη να νιώσει ότι την αγαπούν και την χρειάζονται. Και αναγνώρισε ότι ο γάμος της ήταν μια λύση ανάγκης για να θεραπεύσει την πληγή. «Ο Μαρκ ξαναμπήκε στη ζωή μου τρεις ημέρες από την ημέρα που θα παντρευόμουν έναν άλλον άνδρα».

2005: Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Γκάρνερ

Για τον Μπεν Άφλεκ το επόμενο βήμα ήταν ο γάμος του με την σταρ του «Alias»Τζένιφερ Γκάρνερ το 2005. Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά. Χώρισαν το 2018 εν μέσω έντονης φημολογίας για τις συνθήκες του γάμου τους, οι οποίες ενισχύονταν από το αναμφισβήτητο γεγονός του αλκοολισμού του.

2021: Bennifer Μέρος 2ο

Ήταν τέλη Απριλίου όταν οι πρώτες φήμες για την επανασύνδεση του ζεύγους έκαναν τον γύρο των Μίντια. Φωτογραφίες του Μπεν Άφλεκ να μπαίνει κλεφτά στο σπίτι της Τζένιφερ Λόπεζ στο Λος Άντζελες αναζωπύρωσαν τις ελπίδες των νοσταλγών του ζεύγους που περίμεναν υπομονετικά μια εικοσαετία να ξαναδούν μαζί τα ινδάλματά τους.

Ένα από τα εμπόδια που έπρεπε να αντιμετωπίσει το «νέο» ζευγάρι ήταν και η μεγάλη απόσταση. Η Τζένιφερ διαθέτει σπίτια στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη, πιθανότατα και αλλού, όμως η βάση της είναι το Μαϊάμι. Εκεί ζει με τα παιδιά της, εκεί είναι η έδρα της επιχειρηματικής και μιντιακής αυτοκρατορίας της. Ο Μπεν Άφλεκ πάλι είναι βασισμένος στο Λος Άντζελες όπου ζει η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του. 

Όμως, ακόμα και το γεωγραφικό χάσμα δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει την ορμή τη επανασύνδεσής τους. Πριν καν κοπάσουν οι πρώτες φήμες, ο ηθοποιός απαθανατίστηκε σε πτήση για το Μαϊάμι. Ακολούθησαν οι πρώτες κοινές αποδράσεις μακριά από τα φώτα της πόλης και οι πρώτες εμφανίσεις. Σχεδόν παράλληλα, φίλοι των δύο καλλιτεχνών αποκάλυψαν στα Μίντια ότι η σχέση τους δεν είναι απλά μια εφήμερη επανασύνδεση κι ότι οι δυο τους απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν μαζί και προσβλέπουν σε ένα κοινό μέλλον.

AP21253702147177_5f1ed.jpg

AP21253702570490_46eb2.jpg

2021: Το μεγάλο βήμα – η γνωριμία με την οικογένεια

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη της σχέσης των δύο ήταν και η αποδοχή από τις οικογένειές τους και συγκεκριμένα από τα παιδιά τους. Η γνωριμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες ενορχηστρώθηκε μαεστρικά με αφορμή την γιορτή της 4ης Ιουλίου που πέρασαν όλοι μαζί στα Χάμπτονς στο σπίτι της Τζένιφερ, εκεί όπου γιόρτασε τα τελευταία της γενέθλια, χωρίς τον Μπεν.

Από εκεί και μετά, η σχέση των δύο προχώρησε με άλματα. Σύντομα έγινε γνωστό ότι ζουν τον περισσότερο χρόνο μαζί και ότι δεν αποκλείεται να μας καταπλήξουν με έναν δεύτερο αρραβώνα. Πόσο μάλλον που ο Μπεν επισκέφτηκε γνωστό κοσμηματοπωλείο με τη μητέρα του και τον γιο του για να δουν δαχτυλίδια αρραβώνων. 

AP21342234129774_4b4da.jpg

AP21283082447058_9e1fd.jpg

2022: Ένας αρραβώνας, δύο γάμοι, δύο ταξίδια του μέλιτος

Το δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων που δώρισε ο Μπεν στην Τζένιφερ είχε στην κορυφή του ένα πράσινο διαμάντι και η αποκάλυψή του προκάλεσε διαδικτυακό πανικό. Η Τζένιφερ μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της την πρόταση γάμου που της έκανε ο Μπεν μέσα από το σάιτ της τον Απρίλιο σχολιάζοντας: «Το φανταζόσουν ποτέ ότι το μεγαλύτερο όνειρό σου θα γινόταν πραγματικότητα;».

Η Λόπεζ και ο Άφλεκ παντρεύτηκαν αιφνιδιάζοντας τους πάντες στις 17 Ιουλίου σε μια τελετή εξπρές στο Λος Άντζελες. Αμέσως μετά αναχώρησαν για το ταξίδι του μέλιτος στο Παρίσι, μαζί με τα παιδιά τους. Εννοείται ότι κάθε βήμα τους καταγράφονταν επιμελώς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από τους παπαράτσι που είχαν κατακλίσει την Πόλη του Φωτός.

Ο δεύτερος γάμος του ζεύγους παρουσία καλεσμένων έγινε τον Αύγουστο στο κτήμα εκείνου στη Τζόρτζια. Μέσα σε ένα φανταστικό σκηνικό που θύμιζε «Όσα παίρνει ο άνεμος», οι δύο νιόπαντροι έλαμπαν μέσα στα κοστούμια τους, αποκλειστικές δημιουργίες επώνυμων οίκων.

Το δεύτερο ταξίδι του μέλιτος ήταν στην Ιταλία. Αυτή τη φορά το ζευγάρι δεν συνοδεύονταν από τα παιδιά τους και η άνεση με την οποία συνομιλούσαν με τους θαυμαστές τους εντυπωσίασε τους πάντες.

AP22198691066884_dfb29.jpg

AP23164107903142_fd05c.jpg

AP23131133795561_0fdb4.jpg

2024: Οι φήμες για νέο χωρισμό και η αρχή του τέλους

Οι φήμες ξεκίνησαν δειλά στις αρχές της άνοιξης. Παρά τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις τους, συχνά μαζί με τα παιδιά τους, οι κακές γλώσσες επέμεναν ότι ο Μπεν Άφλεκ έχει εγκαταλείψει τη συζυγική εστία. Μάλιστα κάποιοι υπαινίχθηκαν ότι ενδεχομένως ο σταρ επανασυνδέθηκε με την Τζένιφερ Γκάρνερ. Και παρότι δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση, οι ενδείξεις ήταν εκεί για τους πιο παρατηρητικούς. Η απουσία βέρας από το χέρι εκείνου, η ακύρωση της περιοδείας εκείνης.

Η έξοδός τους μαζί με την Τζένιφερ Γκάρνερ και τα πέντε παιδιά τους για να παραβρεθούν σε κινηματογραφική εκδήλωση, αντί να κατευνάσει της φήμες, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ακολούθησε η γιορτή της 4ης Ιουλίου που το ζευγάρι πέρασε χωριστά και τα γενέθλια της σταρ στην έπαυλή της Χάμπτονς από όπου απουσίαζε ο Μπεν Άφλεκ. Ο ηθοποιός δεν έδωσε επίσης το παρών στο Met Gala και την πρεμιέρα του «Atlas», χωρίς καμία επίσημη αιτιολόγηση.

Αύγουστος 2024: Είναι αυτό το οριστικό τέλος των Bennifer;

Για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ ο τελευταίος μήνας του φετινού καλοκαιριού είναι μήνας κατακλυσμικών αλλαγών. Το σπίτι τους στο Λος Άντζελες, αυτό που απέκτησαν για να στεγάσουν τον έρωτά τους, πωλείται ενώ η Τζένιφερ συνεχίζει την αναζήτηση για το νέο της σπίτι, «αμόλυντο» από αναμνήσεις.

Ο χωρισμός τους είναι πλέον αμετάκλητος -η Τζένιφερ Λόπεζ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου σήμερα, 20 Αυγούστου, δεύτερη επέτειο του γάμου τους στην Τζόρτζια- όμως η σχέση τους παραμένει κόσμια. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε από το γεγονός ότι η σταρ επισκέφτηκε τον τέως σύζυγό της για του ευχηθεί για τα γενέθλιά του ενώ παπαράτσι την απαθανάτισαν με τον μικρό γιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου