Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Μύκονος: Οι σωματοφύλακες και τα μαύρα Van κάνουν χρυσές δουλειές...





Παράνομες και νόμιμες εταιρείες που παρέχουν σωματοφύλακες για τη φύλαξη και συνοδεία προσώπων καθώς και εταιρείες, νόμιμες και παράνομες, που διαθέτουν μαύρα Van για τη μεταφορά τουριστών κάνουν χρυσές δουλειές στη Μύκονο...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Βιώσιμες Κυκλάδες» με τίτλο «Μύκονος: πλεόνασμα μπράβων και μαύρων βαν». που υπογράφει ο Τάσος Τέλλογλου, «η ταρίφα για τη φύλαξη φτάνει τα €300 την ημέρα κατά κεφαλή. Κάποιοι που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν άδεια· οι περισσότεροι όχι. “Κάνουμε ελέγχους και εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα δύο τέτοιους” λέει στις Βιώσιμες Κυκλάδες αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει αποσπαστεί στο νησί πρόσφατα».
Τα νόμιμα και τα παράνομα van υπολογίζονται από τους γνωρίζοντες στις 6.000 – με τον αριθμό των αδειών ταξί να παραμένει καθηλωμένος στις 30, αναφέρεται στο ρεπορτάζ με τον δήμαρχο Μυκόνου να αναφέρει όσον αφορά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ότι «το νησί θεωρήθηκε με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια κορεσμένο από ταξί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αστυνομικός που έχει επιφορτιστεί με τους ελέγχους στα transfers είπε στις «Βιώσιμες Κυκλάδες» ότι «εκτός από τα “κατάμαυρα λεωφορειάκια” (που δεν έχουν καθόλου χαρτιά), ακόμα και οι οδηγοί νόμιμων transfers συμπεριφέρονται σε κάποιες περιπτώσεις παράνομα».

Η δουλειά για την Αστυνομία δεν είναι απλή μεταξύ άλλων επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί στον έλεγχο να πέσει πάνω σε «συνάδελφο που δουλεύει απόγευμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου