Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024

Κάμαλα Χάρις: «Ναι» σε δεύτερο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις ύστερα από εκείνο που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου.





Φωτογραφία αρχείου

 
 


Η προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε, το Σάββατο (21/9), ότι συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη πρόταση του CNN για τις 23 Οκτωβρίου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Deadline, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα ντιμπέιτ μετά την τηλεμαχία του ABC News που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα δεχόταν ένα ντιμπέιτ υπό την αιγίδα του Fox News.


Η Τζεν Ο' Μάλεϊ Ντίλον, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, ανέφερε σε δήλωσή της: «Ο αμερικανικός λαός αξίζει άλλη μια ευκαιρία να δει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να συζητούν πριν ψηφίσουν. Θα ήταν πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία να υπάρξει μόνο ένα ντιμπέιτ γενικών εκλογών. Τα ντιμπέιτ προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους ψηφοφόρους να δουν τους υποψηφίους δίπλα-δίπλα και να αποτιμήσουν τα ανταγωνιστικά τους οράματα για την Αμερική».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Η Αντιπρόεδρος Χάρις είναι έτοιμη για άλλη μια ευκαιρία, να μοιραστεί τη σκηνή με τον Ντόναλντ Τραμπ και αποδέχθηκε την πρόσκληση του CNN για ένα ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει σε αυτό το ντιμπέιτ. Είναι η ίδια μορφή και το ίδιο στήσιμο με το ντιμπέιτ του CNN που συμμετείχε και δήλωσε ότι κέρδισε τον Ιούνιο, όταν επαίνεσε τους συντονιστές, τους κανόνες και την τηλεθέαση του CNN».











Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκαναν ντιμπέιτ τον Ιούνιο, σε μια καταστροφική εμφάνιση του Αμερικανού Προέδρου που τον οδήγησε να εγκαταλείψει την προεκλογική κούρσα σχεδόν ένα μήνα αργότερα. Πάντως, γίνεται τουλάχιστον ένα προεδρικό ντιμπέιτ σε κάθε κύκλο προεδρικών εκλογών από το 1976. Ο Τζίμι Κάρτερ και ο Ρόναλντ Ρίγκαν συμμετείχαν μόνο μόνο ένα ντιμπέιτ το 1980.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου