Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Ντοκουμέντο: Όλο το πόρισμα Βουρλιώτη για την απάτη «καρουζέλ» 123,5 εκατ. από ΦΠΑ Στο κύκλωμα εμπλέκονται 142 φυσικά πρόσωπα και 125 εταιρείες. Η διαταγή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών.







 


 


Το iEidiseis παρουσιάζει το πόρισμα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για την πολύκροτη υπόθεση μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, φορολογικής απάτηε και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 

Το πόρισμα 45 σελίδων περιλαμβάνει τα ονόματα 142 φυσικών προσώπων και 125 ονόματα εταιριών που εμπλέκονται στην λεγόμενη «απάτη-καρουζέλ» συνολικού ποσού 123.530.723 ευρώ για ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε συναλλαγές 514.711.348 ευρώ. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν απέδωσαν, απέδωσαν ανακριβώς ή συμψήφισαν συνολικό ποσό 10.888.386 ευρώ προερχόμενο από μη απόδοση ΦΠΑ.


Στο πόρισμα Βουρλιώτη γίνεται αναφορά σε:


«Κοινή και συντονισμένη δράση, που παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή ασφαλιστικών εισφορών, παραπλανώντας τη φορολογική διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων, επιτυγχάνοντας να μην αποδώσουν ή να αποδώσουν ανακριβώς ή να συμψηφίσουν τα αντίστοιχα ποσά, με τελικό αποτέλεσμα την παράνομη ιδιοποίησή τους».

Το iEidiseis έχει στην κατοχή του το επίμαχο πόρισμα, αλλά για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύει τις σελίδες με τα ονόματα των προσώπων αλλά ούτε και τις εταιρίες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το όνομα μεγαλοκατασκευαστή και ιδιοκτήτη ΠΑΕ που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα που ελέγχεται για απάτη μη απόδοσης ΦΠΑ.

Για όλους έχει ζητηθεί η δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, μετοχών ή άλλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και θυρίδων. 

Αναλυτικά, το πόρισμα αναφέρει:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου