Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Μακελειό σε λύκειο των ΗΠΑ: Δώρο του πατέρα του το φονικό όπλο του 14χρονου Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 14χρονο μακελάρη των ΗΠΑ και στον πατέρα του.







 
 


Ο 14χρονος έφηβος Colt Gray άκουσε την Πέμπτη να του απαγγέλλονται κατηγορίες για τη δολοφονία δύο συμμαθητών του και δυο εκπαιδευτικών στο λύκειο όπου φοιτούσε, στην Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Το νέο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ προστέθηκε στην ατελείωτη μακάβρια σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται επί δεκαετίες .


Ο έφηβος κατηγορείται για τέσσερις φόνους —δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά— μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Το γραφείο έρευνας της πολιτείας, που ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ως ενήλικος, διευκρίνισε χθες ότι ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα.
Advertisement





«Η έρευνα (...) συνεχίζεται», ανέφερε η υπηρεσία μέσω X. «Βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα της πολύ περίπλοκης έρευνας και η τήρηση των διαδικασιών είναι κεφαλαιώδης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως χθες επρόκειτο να γίνει νεκροψία-νεκροτομή των θυμάτων.

Ένα ακόμη σοκαριστικό στοιχείο που ήρθε τις τελευταίες ώρες έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ο 14χρονος απέκτησε το φονικό όπλο. Όπως μετέδωσε το CNN, το όπλο που χρησιμοποιήθη ήταν τουφέκι τύπου AR-15, όπως συμβαίνει συχνά σε τραγωδίες αυτού του είδους, το οποίο του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος.


ADVERTISING


«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τουφέκι εφόδου στο σπίτι, να μην το έχεις κλειδωμένο και το παιδί σου να ξέρει πού είναι;», διερωτήθηκε ρητορικά χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Πρέπει να φροντίσουμε να λογοδοτούν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε όπλα», πρόσθεσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου