Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024

Θλίψη στην Καρδίτσα: Πέθανε ο βαρκάρης που έσωσε 15 άτομα στην κακοκαιρία Daniel






Όπως είχε δηλώσει, έζησε τέσσερις πλημμύρες αντίστοιχες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης



Συγκίνηση στον κάμπο! Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο 81χρονος Κώστας Τασιόπουλος, σκορπώντας θλίψη στην Καρδίτσα. Ο εκλιπών στην κακοκαιρία Daniel διέσωσε με την βάρκα του τουλάχιστον 15 άτομα, μεταφέροντάς τα σε πιο ασφαλή σημεία, μέχρι να αναλάβουν δράση οι διασώστες.



Η φιγούρα του, με τα άσπρα μαλλιά, το περίεργο σιδερένιο βαρκάκι και το μεγάλο κουπί να κινείται μέσα στην πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση αποτυπώθηκε στις εικόνες που μετέδιδαν τα ενημερωτικά μέσα, από τα κινητά των συγχωριανών των που βρίσκονταν ανεβασμένοι πάνω στις στέγες, περιμένοντας βοήθεια. Ο ίδιος, όπως δήλωνε, έζησε τέσσερις πλημμύρες αντίστοιχες στην περιοχή, με τον Daniel να ήταν η χειρότερη και για τον λόγο αυτό ήταν πανέτοιμος για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της κοινότητας, Πέτρος Κοντογιάννης, ανέφερε: «Φτωχότερη η κοινωνία μας σημερα, έφυγε μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του χωριού μας. Ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ηλικία 81 ετών, με ατομικό αγώνα, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, σθένος και με την αυτοθυσία του κατάφερε να σώσει αρκετές ανθρώπινες ζωές.



Ο Κώστας Τασιόπουλος διέπονταν από ταπεινότητα, εντιμότητα, καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στις πιο δύσκολες στιγμές σκόρπισε σε όλους μας απλόχερα το κουράγιο, την δύναμη και την ελπίδα για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Για εμένα και τους συγχωριανούς μου είναι και θα είναι το ηρωικό μας πρότυπο».

Πηγή: Karditsalivenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου