Διπλό «χτύπημα» από την Αφροδίτη Λατινοπούλου χθες Κυριακή, καθώς μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του κόμματός της, Φωνή Λογικής, από τη μία μας θύμισε τη σφαγή των 1.700 Ελλήνων Πατριωτών, τον Σεπτέμβριο του 1944, στην Πηγάδα του Μελιγαλά, από τους δήμιους του κομμουνισμού και από την άλλη κατήγγειλε την απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, με αφορμή το γεγονός ότι το αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας» μπαίνει στα νέα τουρκικά βιβλία και, πλέον, θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας.
- Για τη μαύρη επέτειο της Πηγάδας Μελιγαλά
«Τελέστηκε σήμερα στον Μελιγαλά Μεσσηνίας το 80ο Εθνικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 1.700 Ελλήνων Πατριωτών, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 1944 υπέστησαν μαζική σφαγή στη μαρτυρική Πηγάδα του Μελιγαλά, από τους δήμιους του κομμουνισμού.
Παρά τους μύθους των εθνομηδενιστών ότι δήθεν τα θύματα ήσαν δωσίλογοι, η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη. Τα θύματα ήσαν Ηρωικοί Αγωνιστές της Πατριωτικής Παρατάξεως που απεχθάνονταν την κομμουνιστική ιδεοληψία και ήθελαν την Ελλάδα μας Ελεύθερη, Πατριωτική και Δημοκρατική. Στον Μελιγαλά, οι κομμουνιστές εφήρμοσαν την απάνθρωπη και αρρωστημένη αρχή της Οικογενειακής Ευθύνης και έτσι, εκτός από τους πολιτικούς αντιπάλους τους, δολοφόνησαν και τους συγγενείς τους και γενικά άμαχο πληθυσμό, καθώς και πολλούς ανήλικους.
Το κόμμα “ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ”, πιστό στο Εθνικό Χρέος, παρέστη στο μνημόσυνο δια αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τον Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Κόλλια ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και τα στελέχη Ανδρέα Μητσόπουλο και Αντώνη Πετρόπουλο.
Ο Μελιγαλάς είναι ένας τόπος οδύνης και μαρτυρίου. Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ και η Πρόεδρός της και Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα χωριά και οι πόλεις ανά την ελληνική επικράτεια, που υπέστησαν θηριωδίες από ολοκληρωτικές ιδεολογίες, πρέπει να ανακηρυχθούν σε μαρτυρικούς τόπους.
Το νομικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό ενός τόπου ως “μαρτυρικό χωριό ή πόλη” υπάρχει και περιγράφεται στο άρθρο 18 παρ. 5 του Ν. 2503/1997, αλλά πρέπει να διευρυνθεί. Έτσι, εκτός από τους τόπους που υπέφεραν από τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να χαρακτηριστούν μαρτυρικοί και οι τόποι που υπέστησαν δεινά από τις κομμουνιστικές θηριωδίες.
Ας μην λησμονούμε εξάλλου, ότι η 23η Αυγούστου, έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού. Δίπλα λοιπόν στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και το Δοξάτο που υπέφεραν από τον Ναζισμό, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ανακηρύξει ως μαρτυρικά χωριά και πόλεις, τον Μελιγαλά, τον Φενεό, το Βαλτέτσι, τους Μολάους, το Κιλκίς και κάθε τόπο που υπέφερε από τον κομμουνισμό. Το χρωστάμε στις Ηρωικές Ψυχές των Ελλήνων Πατριωτών που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.»
- Για τη «Γαλάζια Πατρίδα» που διδάσκουν στα τουρκικά σχολεία και τη στάση της Ελλάδος
«Η απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, μπορεί να μας φέρει όλους προ εκπλήξεων και αντιμέτωπους με πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και τώρα και στο μέλλον.
Το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” που συμπεριλαμβάνεται στα νέα τουρκικά βιβλία και διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας, έχει σκοπό να γαλουχήσει τη νεότερη γενιά Τούρκων με έντονο φανατισμό προς τη χώρα μας διεκδικώντας γεωγραφικά μέρη που δεν τους ανήκουν.
Τη στρατηγική αυτή της Τουρκίας, που εγκυμονεί έντονο κίνδυνο για τη χώρα μας, επιχειρεί να υποβαθμίσει η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη.
Ο τελευταίος ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε σε κάθε τι και να προκαλούνται εντάσεις.
Για να έχει ηρεμία και ασφάλεια ο ελληνικός λαός, όπως υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας που υπονομεύουν διαρκώς οι γείτονές μας μέσω της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς τους, αγνοώντας τους νόμους του Δικαίου της Θάλασσας.
Είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό να υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” δεν αποτυπώνεται στα σχολικά εγχειρίδια με χάρτη ο οποίος φέρει αξιώσεις.
Οι διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από την ελληνική διπλωματία.
Η υποβάθμιση του ζητήματος προκαλεί ερωτήματα, ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη προς το τέλος του μήνα.
Άραγε κατά τη συνάντησή τους θα τεθεί αυτό το ζήτημα από την Ελληνική πλευρά ή όχι, μήπως και στενοχωρήσουμε τους Τούρκους φίλους μας;
Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ διαμαρτυρόμαστε για την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης και την αδιάφορη στάση που κρατάει απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματά μας.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου