Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ




 



Καταγγελία Ακρίτα για τα τηλεφωνήματα - «Όταν στήνονται κάλπες, όσοι ψηφίζουν τηλεφωνικά καλούν από... απόκρυψη»




«Όταν στήνονται κάλπες, όσοι ψηφίζουν τηλεφωνικά καλούν από …απόκρυψη, για να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας;
Και για να μιλήσουμε σοβαρά, τα εξ αποστάσεως μέλη της ΚΕ δεν δήλωσαν ανοιχτά την ψήφο τους στην εφορευτική επιτροπή; Δύο μέτρα και δυο σταθμά. Όχι;» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.


08/09/2024 19:41


Τον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη «αποθεώνει» με ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Δείτε ΕΔΩ την ανάρτησή του
08/09/2024 19:30


Το παρασκήνιο της μομφής


Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ προσεγγίστηκαν από την ομάδα Πολάκη και υπερψήφισαν την πρόταση μομφής δίνοντας έτσι χαρακτήρα εικόνα συντριβής του μέχρι τώρα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
08/09/2024 19:19


Η... έκπτωση Κασσελάκη στη Βικιπαίδεια


Το τρολ Marka2 δημοσίευσε τη σελίδα του Στέφανου Κασσελάκη στη Βικιπαίδεια όπου κάποιος άλλαξε, στιγμιαία, την περιγραφή για εκείνον, γράφοντας «από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως την έκπτωσή του τον Σεπτέμβριο του 2024».



Η Βικιπαίδεια όμως, έχει επανέλθει στην κανονική περιγραφή.




08/09/2024 19:12



Πώς ψήφισαν στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής


163 «ναι»
120 «όχι»
3 άκυρα-λευκά
08/09/2024 19:04


Τι εκτιμά το επιτελείο Κασσελάκη


Το νόημα της παρέμβασής του Κασσελάκη προς τα στελέχη που τον καταψήφισαν ήταν «ή εγώ ή όλοι εσείς». Άλλωστε και πριν από την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο κ. Κασσελάκης είχε προειδοποιήσει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του ότι ο ίδιος αντλεί τη νομιμοποίησή του από τη βάση του κόμματος, διαχωρίζοντας μάλιστα την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ του 2019 από εκείνη του 2024, για την οποία θεωρεί ότι είναι ταυτισμένη με τον ίδιον και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υποστηρικτές του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του έχουν την εκτίμηση ότι το 15% που έλαβε το κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον ίδιον – και μάλιστα σημειώνουν ότι κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπως της Interview, που εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 5η θέση στην πρ΄θεση ψήφου, δίνουν στον ίδιο πολύ μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.
08/09/2024 18:56


Παπαματθαίου: Ψήφισα κατά της πρότασης μομφής του Κασσελάκη


«Μιά ξαφνική αδιαθεσία με κράτησε μακρυά απ'την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής,όμως πρίν λίγο τηλεφωνικά στην Εφορευτική Επιτροπή ψήφισα ΚΑΤΑ της πρότασης μομφής προς τον Πρόεδρο.Και το δηλώνω ανοιχτά όπως άλλωστε κάνανε στην αρχαία Αθήνα δι'ανατάσεως της χειρός,φανερά και διάφανα..μετά ήρθε το Βυζάντιο και στον Σύριζα,σκοτάδι,αφού βέβαια προηγήθηκε και η Κομέντια ντελ'αρτε όπου οι πρωταγωνιστές φοράγανε μάσκες» έγραψε ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου.


08/09/2024 18:46


Νέα υποψηφιότητα ή νέο κόμμα από τον Κασσελάκη;


Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στο ξέσπασμα που είχε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, αμέσως μετά από το συντριπτικό για τον ίδιο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει εναντίον του 100 μέλη του Οργάνου, προσκείμενα στον Αλέξη Τσίπρα, με τη στήριξη της ομάδας του Παύλου Πολάκη, έδειξε να θέλει να κόψει κάθε σχέση με τη «νομενκλατούρα» του κόμματος και είπε ότι θα λογοδοτήσει στη βάση του κόμματος, πράγμα που αφήνει ανοικτές δύο επιλογές: είτε να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, είτε να προχωρήσει στην ίδρυση νέου σχηματος.
08/09/2024 18:36


Το τρολ Marka2 κατά του τρολ Πεν Νταλαούρα: Αποχαιρετισμός στα όπλα






08/09/2024 18:26


«Πεν Νταλαούρα»: Μαζί σου ΜΟΝΟ


«Η Δημοκρατία θα απαντήσει. Μαζί σου ΜΟΝΟ» απάντησε το «τρολ» Πεν Νταλαούρα στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.


08/09/2024 18:17


Άμεση ανάλυση: Τσίπρας - Κασσελάκης 1-0, τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «ναι» στην πρόταση μομφής


Η έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ενισχυμένη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής (163 ναι και 123 όχι και άκυρα/λευκά) οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νέες εσωκομματικές εκλογές, μέσα από έναν χρόνο. Παράλληλα, επαναφέρει σε πρώτο πλάνο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έπαιξε ρόλο στην εκλογή Κασσελάκη, αλλά και στην αποπομπή του, έναν χρόνο αργότερα. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
08/09/2024 18:11


Το σχόλιο Γεωργιάδη για την ανάρτηση Μωραΐτη


Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τη δημοσίευση που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Μωραΐτης. «Με τον κύριο αυτό έχω τεράστιες ιδεολογικές και πολιτικές διάφορες, βρίσκω όμως την σημερινή του ανάρτηση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. ''Μέγας δολοπλόκος ο Τσίπρας'', προφανώς ορθός χαρακτηρισμός. «Νεάτερνταλ» ο Πολάκης, εξαιρετικά ταιριαστός χαρακτηρισμός ομολογώ. ''Βόθρος'' ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ και λίγα λέει μεταξύ μας. Ρωτήστε και μας και πόση λάσπη μας έχουν ρίξει τόσα χρόνια. Εξαίρετη περιγραφή της ''Πρώτης φοράς Αριστερά''. Εύγε».



08/09/2024 18:04



Ποιοι αναμένεται να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Η Κεντρική Επιτροπή ολοκληρώθηκε και η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπερψηφίστηκε. Το κόμμα πηγαίνει σε εκλογές και ήδη τα πρώτα σενάρια για το ποιοι θα είναι οι διεκδικητές, έχουν αρχίσει. Ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει τη διαθεσιμότητά του, όπως και ο Νίκος Φαραντούρης. Επίσης, «παράθυρο» να είναι υποψήφιος έχει αφήσει και ο Σωκράτης Φάμελλος. Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, το τοπίο είναι «θολό» ακόμα αν θα είναι υποψήφιος και αναμένεται το επόμενο διάστημα τόσο η πρόθεσή του όσο και η όποια ανακοίνωση.
08/09/2024 17:59


«Βάλατε κουκούλες στα μέλη της επιτροπής» - Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:


Είμαι λυτρωμένος.

Διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα τη ψήφο των μελών του κόμματος.

Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα τα ξέρετε όλα.Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν
πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς καταφέρνοντας ακόμα και να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής φορώντας τους κουκούλα.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα.

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.
08/09/2024 17:48


Trend στα social ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις στο κόμμα



08/09/2024 17:19


Η «Πεν Νταλαούρα» για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη






08/09/2024 17:12


Δήλωση Νίνας Κασιμάτη:


Πέρα απο τις διαδικασίες υπάρχει μια ουσία: Ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε διαπράξει το έγκλημα καθοσιώσεως να έχει εκλεγεί χωρίς να είναι «στη γραμμή του κόμματος». Σήμερα, όργανα τα οποία είναι απονομιμοποιημένα, καθώς δεν ανέλαβαν ποτέ καμία ευθύνη για τη διπλή, συντριπτική ήττα του 2023, αλλά παραμένουν ισχυρά, ανέλαβαν να «διορθώσουν» το δήθεν λάθος της κοινωνίας. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικος λαός θα απαντήσει.
08/09/2024 16:59


Η ανάρτηση Κασσελάκη:



08/09/2024 16:57


Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:


Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος πολύ σύντομα μέσα από ΚΕ και συνέδριο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σήμερα τα μέλη της ΚΕ αποφάσισαν να αλλάξει σελίδα, με ό,τι αποφασίσουμε συλλογικά να συνεισφέρουμε όλοι. Στο συνέδριο θα συζητησουμε και για οργανωτικά θέματα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει. Δεν είναι η ώρα για μια συζήτηση που αφορά πρόσωπα. Η απάντηση ήταν ότι σήμερα ναι υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα ούτε κουκουλοφόροι. Δεν νομίζω ότι έχει κανέναν μεμπτό. Η ΚΕ και οι βουλευτές έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση. Με την ίδια νομιμοποίηση που έχει και ο Στέφανος Κασσελακης. Η δημοκρατία έχει σταθερούς κανόνες για όλους και ολες.
08/09/2024 16:55


Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Ένα καταστατικό που είναι το δικό μας Σύνταγμα. Είμαστε βέβαιο ότι με απόλυτη ομαλότητα θα γίνουν και οι υπόλοιπες διαδικασίες. Ανοίγω τη διαδικασία. Η ΚΕ αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα να συγκληθεί εκ νέου σε δύο εβδομάδες από τώρα. Στέλνουμε ένα μήνυμα ηρεμίας, ένα μήνυμα δημοκρατικού διαλόγου σε όλο τον προοδευτικό κόσμο. Στον κόσμο που πληγώθηκε από τις τελευταιες εξελίξεις. Υποψήφιος; Δεν θα ανοίξει τώρα τέτοια κουβέντα. Θα εκπροσωπήσω το κόμμα στη ΔΕΘ.
08/09/2024 16:51


Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Πολάκη:


Μετά από μια επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα. Ο στόχος είναι το ρίξιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καλό όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν, χωρίς ακραίες εκφράσεις που ακούστηκαν τώρα στο τέλος. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε μαζί, η Αριστερά ξέρει να κουβεντιάζει. Είτε βγω πρόεδρος είτε χάσω, θα συνεχίσω να μένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέλει (ο Κασσελάκης) να είναι υποψήφιος, γιατί όχι;
08/09/2024 16:50


Ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη στη ΔΕΘ - Ο «χάρτης» μέχρι τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
08/09/2024 16:47


Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:


Σήμερα αναμετρήθηκε η ανυποληψία και ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ που στην πράξη στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτακη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Κερδίσαμε σήμερα θα κερδίσουμε και στον τελικό στόχο.
08/09/2024 16:46


Η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη:


Πέρα από τις διαδικασίες υπάρχει μια ουσία ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε εκλεγεί χωρίς να είναι στη γραμμή του κόμματος, όργανα που είναι απονομοππιημενη - Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει
08/09/2024 16:45


Νοτοπούλου: Οι αναφορές του προέδρου σε κουκούλες προσβάλλουν και είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία

08/09/2024 16:43


Γιάννης Μπουλέκος (πρόεδρος ΚΕ): Ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πιο ενισχυμένος - Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κουκουλοφόροι ούτε προδότες, στόχος μας η εκλογή νέας ηγεσίας

08/09/2024 16:42


Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ισχυρός με στόχο να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτακη - Κουκουλοφόροι δεν υπάρχουν

08/09/2024 16:40


Δηλώσεις Σωκράτη Φάμελλου στην Κεντρική Επιτροπή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου