Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Χειροπέδες και για τους πιστολέρο στο Μπουρνάζι - 16 συλλήψεις έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική.






 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλη την Αττική, με στόχο την εξάρθρωση συμμορίας που προχωρούσε σε διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, δυο από τους Ρομά που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει έναν 37χρονο υπάλληλο νυχτερινού μαγαζιού στο πόδι, στις αρχές του μήνα.


Συγκεκριμένα το περιστατικό που είχε λάβει χώρα έξω από μαγαζί στο Μπουρνάζι όταν σύμφωνα με την αστυνομία στις έξι περίπου το πρωί τρεις Ρομά θέλησαν να μπούνε μέσα στο κέντρο διασκέδασης αλλά ένας από τους υπαλλήλους τους απαγόρευσε την είσοδο.

Τότε, αν και τα τρία άτομα αρχικά αποχώρησαν από το μαγαζί μετά από λίγο επέστρεψαν και πυροβόλησαν με όπλο τον υπάλληλο στο πόδι τραυματίζοντάς τον. Μάλιστα, ο υπάλληλος χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. 


Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, είχαν εντοπίσει δύο κάλυκες και μία βολίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τα τέλη του Δεκεμβρίου.


Αυτό σημαίνει ότι μέσο όρο έκαναν περίπου 12 ληστείες το μήνα. Συνολικά έχουν συλληφθεί 16 άτομα που συμμετείχαν στην διάρρηξη 110 περιπτώσεων σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια. Συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα για το νόμο περί όπλων. Ενώ οι προσαγωγές που έχουν γίνει είναι τέσσερις.

Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον σε 20 σπίτια και αποθήκες έχουν εντοπιστεί καραμπίνες, πιστόλια, περίστροφα, σιδερένια γκλοπ αλλά και χρηματικά ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου