Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

Οι ιδανικές παραλίες για τα φθινοπωρινά μπάνια του 2024 Η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει υψηλή. Ευκαιρία για τα τελευταία μπάνια του καλοκαιριού στις πιο ιδανικές παραλίες.






 

 


Το φθινόπωρο ήρθε νωρίς φέτος, και κάπως απότομα άδειασαν οι παραλίες. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αυτό, ο καιρός ενδείκνυται για τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού, μιας και σε λίγα 24ωρα αρχίζει να νυχτώνει ολοένα και πιο νωρίς.


Unmute
Remaining Time -0:00
Fullscreen

Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις:
Παραλία Θυμάρι

Ο οικισμός Θυμάρι βρίσκεται περίπου 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτει δύο παραλίες: η μία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και 2 beach bar και η άλλη είναι μικρότερη, ανοργάνωτη και περικλείεται από βράχια.


Και οι δύο παραλίες έχουν πεντακάθαρα νερά, αρκετά ζεστά -καθώς ο ήλιος «πέφτει» κάθετα και τα ζεσταίνει πολύ-, ενώ διαθέτουν έναν συνδυασμό από ψιλή άμμο και ζεστό χαλίκι. Εξίσου απολαυστική με την ίδια τη θάλασσα είναι και η παραλιακή διαδρομή που θα διασχίσετε για να φτάσετε, καθώς και τα φρέσκα θαλασσινά στα κοντινά ταβερνάκια.

 






Παραλία Μικρό Καβούρι

Μια από τις πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Αττικής, το Μικρό Καβούρι είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό μπάνιο, στην σκιά του πιο «κοσμοπολίτικου» Μεγάλου Καβουριού. Τα νερά είναι ζεστά, η αμμουδιά καθαρή και θα μπορέσετε να βρείτε σκιά είτε κάτω από κάποια από τις ψάθινες ομπρέλες, είτε κάτω από τα ψηλά, καταπράσινα δέντρα που πλαισιώνουν την παραλία.

 






Παραλία Δασκαλειό

Μία πολύ καλή επιλογή για το φθινοπωρινό σας μπάνιο είναι το Τρίτο Λιμανάκι του Δασκαλειού, ένας μικρός, απάνεμος κολπίσκος που θα σας προστατεύσει από το δροσερό αέρα του Σεπτεμβρίου. Το Δασκαλειό είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά μπάνια, καθώς τα ρηχά, καθαρά νερά του εξασφαλίζουν πως το μπάνιο σας δεν θα είναι και τόσο παγωμένο, αφού το νερό ζεσταίνεται από τις αχτίδες του ηλίου.

Δείτε το βίντεο:

Η παραλία με τα ζεστά νερά εκτός Αττικής

Ο λόγος για την παραλία Ήλεια, που λέγεται πως διαθέτει τα πιο ζεστά θαλασσινά νερά, κάτι που την κάνει εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να συνεχίσουν τα μπάνια και το φθινόπωρο, αλλά δεν αντέχουν την ιδέα του παγωμένου νερού. Ο λόγος που τα νερά της συγκεκριμένης παραλίας είναι απλός: στην Ήλια καταλήγει η ιαματική πηγή του ομώνυμου χωριού, με τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, όταν το νερό χύνεται στη θάλασσα η θερμοκρασία πέφτει, όμως η θάλασσα παραμένει αρκετά ζεστή ακόμα και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου