Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Προ των πυλών χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο: «Μάχη με ανοιχτό τέλος», η υπόσχεση της Χεζμπολάχ Φόβοι για επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τα επόμενα 24ωρα. Εκταταμένοι βομβαρδισμοί στον Λίβανο το πρωί της Δευτέρας.




AP

 
 


Στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές ανέφεραν πως και οι δύο πλευρές προσπαθούσαν να αποφύγουν μια γενικευμένη σύγκρουση.


 

Οι διαδοχικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα, με τις εκρήξεις σε ηλεκτρονικές συσκευές της Χεζμπολάχ δεν αφήνουν περιθώρια.


Το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στα σύνορα των δύο χωρών μυρίζει μπαρούτι, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να πραγματοποιούν βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ενώ διεξάγονται διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών οι οποίες είναι από τις σφοδρότερες εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον IDF, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει πλήξει περισσότερους από 150 στόχους της Χεζμπολάχ.



Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι κάλεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να παραμείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ, καθώς αναμένονται νέα χτυπήματα, αφού διαπίστωσε πρόθεση εκ μέρους της Χεζμπολάχ να πλήξει το Ισραήλ.




Πλέον, τα σενάρια περί χερσαίας εισβολής στο εωτερικό του Λιβάνου αυξάνονται, με τον Χαγκάρι να λέει ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται» για να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ.

Πλέον, η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συμπεριλαμβάνει στους στόχους του πολέμου την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, στα σπίτια τους.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ, δεν κάνει πίσω, με τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Ναΐμ Κάσεμ να δηλώνει στους πενθόυντες στην κηδεία ενός από τους διοικητές της οργάνωσης που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό, ότι πλέον «μπήκαμε σε μια νέα φάση, ο τίτλος της οποίας είναι μάχη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ανοιχτό τέλος».
Σφοδρά τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σφοδρό κύμα αεροπορικών πληγμάτων σε κωμοπόλεις κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου και ακόμα πιο μακριά προς βορρά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που έκαναν δηλώσεις στο Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου