Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

Χεζμπολάχ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ όλη τη νύχτα - «Αναχαιτίστηκαν με επιτυχία» Ένας 60χρονος τραυματίστηκε από θραύσματα μετά από αναχαίτιση στη Γαλιλαία, στο Ισραήλ.



Twitter: الــــ⭑mustafa⭑ــدار ❁

 
 


Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τα ξημερώματα της Κυριακής (22.09.2024) από τη Χεζμπολάχ ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλά ανώτατα στελέχη της.

 

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε μέσω Telegram τα ξημερώματα ότι στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους.


Πρόκειται για αντίποινα σ τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», εν μέσω εντατικών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη μεθόριο.












Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός.







Συνολικά, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες σε περιοχές βαθιά στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε περίπου στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο από τις 3:30 ως τις 5.







Σε βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ραμάτ Νταβίντ, έξω από τη Χάιφα, να έχει πιάσει φωτιά.






Σε πολλές περιοχές του Ισραήλ όλη τη νύχτα ηχούσαν σειρήνες προειδοποιώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια για να προστατευτούν.

Ένας άνδρας 60 ετών τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα μετά από αναχαίτιση, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ισραήλ.







Ο IDF αναφέρει ότι πολλά ύποπτα drones που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από το Ιράκ αναχαιτίστηκαν με επιτυχία και τονίζει ότι δεν πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Τα μαθήματα στα σχολεία της Χάιφα και στα Υψίπεδα του Γκολάν ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου