Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

ΗΠΑ: Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του - Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά Μια γυναίκα τον είχε αρπάξει - Μεγάλωσε σε οικογένεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ






Ένας άνδρας που απήχθη όταν ήταν 6 ετών ενώ έπαιζε σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια το 1951, βρέθηκε επτά δεκαετίες αργότερα χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ, παλιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

Η ανιψιά του Λουίς Αρμάντο Αλμπίνο που ζει στο Όκλαντ -με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου δικαιοσύνης- εντόπισε τον θείο της να ζει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ο Αλμπίνο, πατέρας και παππούς σήμερα, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Αλίντα Αλεκίν. Βρήκε τον Αλμπίνο και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Guardian.


Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα παρέσυρε τον 6χρονο -τότε- Αλμπίνο από πάρκο στο Δυτικό Όκλαντ, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδερφό του, και του υποσχέθηκε ότι θα του αγόραζε καραμέλες. Η γυναίκα απήγαγε το αγόρι που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο, οδηγώντας το στην ανατολική ακτή, όπου κατέληξε σε ένα ζευγάρι που τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος.




Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Αλμπίνο παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του. Η μητέρα του πέθανε το 2005 αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.


Η αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Αλεκίν «έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στην εύρεση του θείου της» και ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό για το οποίο θα αγωνιζόμαστε». Σε συνέντευξή της η γυναίκα είπε ότι ο θείος της την αγκάλιασε και της είπε: «Σε ευχαριστώ που με βρήκες».



Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020 όταν, «για πλάκα», είπε η Αλεκίν, έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA που έδειξε ότι ταίριαζε κατά 22% με έναν άντρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω έρευνα εκείνη τη στιγμή δεν έδωσε απαντήσεις ή απάντηση από αυτόν, είπε.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, αυτή και οι κόρες της άρχισαν ξανά να ψάχνουν. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε μικροφίλμ άρθρων Tribune – συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε μια φωτογραφία του Luis και του Roger – που την έπεισε ότι ήταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου