Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024

Γιατί η τέταρτη Belhara έφερε αιφνίδια φορτούνα στις σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια Η οργή Μητσοτάκη για την εσπευσμένη κίνηση Δένδια να ανακοινώσει από τη Γαλλία την νέα αγορά φρεγάτας.





 

 


«Φουρτούνα» στο Μαξίμου προκάλεσε η εσπευσμένη κίνηση του Νίκου Δένδια να εξαγγείλει πρώτος και όχι ο πρωθυπουργός την αγορά και 4ης φρεγάτας Belharra κατά την τελετή καθέλκυσης της δεύτερης από τρεις φρεγάτες ιδίου τύπου που ήδη έχει παραγγείλει η Ελλάδα και κατασκευάζονται στα ναυπηγεία του Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας.

 

Σαν το μικρό παιδί όταν του παίρνεις την μπουκιά από το στόμα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς έμαθε για την εξαγγελία Δένδια!


Αφού αρχικά ξεστόμισε συνθήματα ποδοσφαιρικού τύπου, εν συνέχεια έπιασε το πληκτρολόγιο του κινητού του για να γράψει και να ανεβάσει στο Facebook δήλωση για τις Βelharra τονίζοντας ότι : «Γίνεται πράξη το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που εξαρχής είχα προσωπικά εξαγγείλει».

Άπαντες κατανοούν την λέξη «κλειδί» στην πρωθυπουργική δήλωση «προσωπικά» είχα εξαγγείλει εξ αρχής…


- Και γιατί κονταροχτυπιούνται πρωθυπουργός με δελφίνο υπουργό για το ποιος θα ανακοινώσει πρώτος την αγορά και τέταρτης φρεγάτας ;

Διότι εκείνος που κάθε φορά φέρνει το ευχάριστο νέο για αγορά ενός καινούργιου εξοπλιστικού προγράμματος εισπράττει την θετική αποδοχή σχεδόν όλων των πολιτών όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Μια πραγματικότητα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβλεπε μετά την κρίση του 2020 και πήγαινε κόντρα στη λαϊκή θέληση καταψηφίζοντας τα περισσότερα εκ των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αγόραζε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα δημοσκοπικά και εν συνεχεία εκλογικά να πηγαίνει στα τάρταρα.-


Α. Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου