Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024

«Όχι» Νετανιάχου στην αμερικανογγαλική πρόταση για κατάπαυση πυρός στον Λίβανο «Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ούτε που απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ και Γαλλίας», αναφέρεται από το γραφείο του Νετανιάχου.






 

 


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση που είχαν καταθέσει ΗΠΑ και Γαλλία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. «Τα όσα διαδίδονται για κατάπαυση του πυρός δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για μια αμερικανογαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε καν», τονίζεται από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.


 

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει τις μάχες με πλήρη ισχύ». Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Ισραήλ ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται και για χερσαία εισβολή στον Λίβανο.


Περισσότεροι από 650 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των επιχειρήσεων στην αρχή της εβδομάδας, στις πιο αιματηρές ημέρες του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 35 χρόνια, από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990. Οι εκτοπισμένοι από το νότιο και νοτιοανατολικό Λίβανο ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς, απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισράηλ να αποδεχθεί την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός 21 ημερών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.




«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στα βόρεια σύνορα. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media.

Ο δε υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, τόνισε πως «η εκστρατεία στο βορρά θα πρέπει να τελειώσει με έναν και μόνο τρόπο – τη συντριβή της Χεζμπολάχ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου