Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Εισαγγελική έρευνα για πλιάτσικο στις γραμμές του τρένου - Αφαιρούσαν ράγες και καλώδια (Βίντεο) Το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, έφερε την παρέμβαση του εισαγγελέα.





 
 


Προκαταρκτική εξέταση για δύο κακουργήματα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με αφορμή ρεπορτάζ που δείχνει αγνώστους να πραγματοποιούν πλιάτσικο στον σιδηροδρομικό σταθμό Θήβας.

 

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό από drone που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κάποιοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους λεηλατούν τις ράγες και τα τσιμεντένια περιβλήματα, ενώ τραβούν ακόμη και τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης.


Όπως γίνεται αντιληπτό, ο βανδαλισμός έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, με υπό διερεύνηση αδικήματα τα κακουργήματα της διακεκριμένης κλοπής και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.
Συνεχείς οι βανδαλισμοί στις σιδηροδρομικές γραμμές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που θα αποτελέσει το πρώτο υλικό του εισαγγελέα, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι συνεχείς και δημιουργούν συνθήκες απόλυτου κινδύνου καθώς μπλοκάρουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που πάνω στις γραμμές αφέθηκαν τσιμεντόλιθοι και άλλα υλικά από τους βανδαλισμούς.








Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του σταθμού, άγνωστοι, σε κοινή θέα, λεηλατούν τις ράγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και μάλιστα μέρα μεσημέρι, με τα τρένα να περνούν από δίπλα τους.


Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αγνοούν το drone που τους καταγράφει καρέ- καρέ να σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης.

«Αυτό σημαίνει κατευθείαν ότι οι πίνακες όλοι κοκκινίζουν, δεν έχει εικόνα που είναι το τραίνο, οπότε όλα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα για να μην έχουμε προβλήματα με κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα», περιέγραψε ο Νίκος Τσικαλάκης, πρόεδρος Εργαζομένων του ΟΣΕ.

«Σκοπός τους είναι ο χαλκός, στο μυαλό μας μπαίνει και η δολιοφθορά, προσπαθούμε να την παρακολουθήσουμε», ανέφερε ο Γιάννης Φεστερίδης προϊστάμενος ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ, ο οποίος πρόσθεσε πως το χειρότερο που είδε, είναι να έχουν ρίξει τσιμεντόλιθο πάνω από γέφυρα. «Φανταστείτε να περνάει το τρένο και να δει μπροστά του τσιμεντόλιθο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου