Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Κοκαΐνη με το κιλό σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία - Ήταν σε μπανάνες Δεκάδες κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε παλέτες με μπανάνες σε τέσσερα καταστήματα μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Γαλλία.






 
 


Πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε παραδόσεις μπανάνας σε τέσσερα καταστήματα μιας γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με την αστυνομία να μην είναι σίγουρη ποιος ήταν ο προοριζόμενος παραλήπτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το προσωπικό στα υποκαταστήματα της αλυσίδας Grand Frais σε περιοχή της Βουργουνδίας στην ανατολική Γαλλία βρήκε έκπληκτο 40 με 50 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα κάτω από παλέτες με μπανάνες. Οι υπεύθυνοι έσπευσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες ότι η κοκαΐνη δεν είχε έρθει σε επαφή με τα φρούτα. Τώρα η αστυνομία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο για το πώς τα ναρκωτικά, που πιστεύεται ότι προέρχονταν από την Κολομβία, βρέθηκαν στις παλέτες και - το πιο σημαντικό - για ποιον προορίζονταν.


Ο Ολιβιέ Καρακότς, ο εισαγγελέας της Ντιζόν, στη Βουργουνδία, είπε ότι 10 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στην παράδοση φρούτων στο κατάστημα Grand Frais στο Beaune. Από 10 κιλά έως 12 κιλά βρέθηκαν σε παρόμοιες παραδόσεις σε άλλα τρία καταστήματα.

Ένας εκπρόσωπος του Grand Frais δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα θα κυλήσει ομαλά και ότι το προσωπικό και οι πελάτες μας είναι ασφαλείς». Το σούπερ μάρκετ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Συνηθισμένη πρακτική η μεταφορά κοκαΐνης σε φορτία με μπανάνες

Οι μπανάνες φαίνεται να είναι το φρούτο που επιλέγουν οι διακινητές ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής, μετά την κατάσχεση πολλών φορτίων κοκαΐνης στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης προερχόταν από την Κολομβία.


Τον Ιούλιο, σκύλοι ανιχνευτές βρήκαν 6.000 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 173 εκατομμυρίων λιρών κρυμμένα σε φορτίο μπανάνας στο Εκουαδόρ που προοριζόταν για τη Γερμανία. Τον Αύγουστο, τελωνειακοί πράκτορες στη βορειοελλαδική πόλη της Θεσσαλονίκης ανακάλυψαν περίπου 93 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο από το Εκουαδόρ που μετέφερε μπανάνες.

Τον Μάιο, περίπου 250 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε κιβώτια με μπανάνες σε αποθήκη στο Κολμάρ της ανατολικής Γαλλίας. Η αστυνομία βρήκε επίσης μια συσκευή εντοπισμού GPS στο φορτίο. Οι ντετέκτιβ πίστευαν ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να παραδοθούν στη Γερμανία, αλλά είχαν σταλεί κατά λάθος στη Γαλλία.


Τον Μάρτιο, Βούλγαροι τελωνειακοί υπάλληλοι κατάσχεσαν 170 κιλά κοκαΐνης από πλοίο που μετέφερε μπανάνες στην Ευρώπη από τον Ισημερινό, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν βρει 5,7 τόνους κοκαΐνης σε παρόμοιο φορτίο, τη μεγαλύτερη σύλληψη ναρκωτικών κατηγορίας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου