Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ανοίγει ξανά ο φάκελος...












Επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω της ΑΠΔΠΧ η πολύκροτη υπόθεση που αφορά το σκάνδαλο της διαρροής e-mail αποδήμων. Στον απόηχο των προστίμων που επιβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τον περασμένο Μάιο, έρχονται συμπληρωματικά στοιχεία μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος...«τόσο προφορικά κατά την ακρόαση όσο και με το υπόμνημά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το σύνολο των ενεργειών του έγινε προς επίτευξη των σκοπών που είχαν τεθεί από την Νέα Δημοκρατία, αφού έλαβε οδηγίες για να προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση 22/2024 της ΑΠΔΠΧ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «δεν γνωρίζει, ούτε όφειλε εκ της θέσεως του να γνωρίζει πώς λήφθηκαν από την ΝΔ οι επίμαχοι εκλογικοί κατάλογοι».

Σε άλλο σημείο της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σημειώνεται πως: «Στις 31-07-2024 και μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής υπομνημάτων και εγγράφων ο κ. Θεοδωρόπουλος προσκόμισε με το υπ’ αρ. Γ/ΕΙΣ/6299/31-07-2024 συμπληρωματικό του έγγραφο, την από 31-07-2024 υπεύθυνη δήλωση της κας Β, κομματικού στελέχους της ΝΔ και …, ψηφιακά υπογεγραμμένη μέσω gov.gr. με την οποία δηλώνεται, ανάμεσα σε άλλα ότι «[…] ο Νίκος Θεοδωρόπουλος απέστειλε το εν λόγω αρχείο εκλογικών καταλόγων εκλογέων εξωτερικού στην Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατόπιν άνωθεν κομματικής εντολής και κατεύθυνσης, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γραμματέας Αποδήμων»

Πλην του Νίκου Θεοδωρόπουλου, τέως Γραμματέα Αποδήμων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κάλεσε ξανά σε ακρόαση τη ΝΔ, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πρώην Γ.Γ του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και τον Μένιο Κορομηλά, τότε Οργανωτικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.

Η ΑΠΔΠΧ σημειώνει στο σκεπτικό της ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα αυτοτελώς για δικούς τους σκοπούς».

Η Αρχή αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση της απόφασης προκειμένου να τεθούν υπόψη τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο τέως γραμματέας.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, ο τέως Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος, είχε μιλήσει δημοσίως για αποκαλύψεις. Σε ανάρτησή του, έγραφε μεταξύ άλλων πως παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν ως «κομιστή» αυτό δεν έχει καμία βάση.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ανέμενε πρώτα την απόφαση της Αρχής και στη συνέχεια «θα απαντηθούν όλα με τον τρόπο που πρέπει». Χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη φράση στην ανάρτησή του: «Στην υπόθεση των e-mails, έως τώρα επέλεξα να μην μιλήσω. Από σήμερα, αυτό τελειώνει...»



DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου