Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

Διαγραφή Σαλμά: Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της Ν.Δ. πρέπει να επιλέξουν ποιον θα «υπηρετήσουν»






Ο Μητσοτάκης παρέπεμψε τον βουλευτή Μάριο Σαλμά στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής, έπειτα από τις δηλώσεις του, που δεν ήταν τίποτε άλλο από καταγγελίες σκανδάλων και πολιτικής λαθροχειρίας μελών της κυβέρνησης.



Τα πέντε μέλη της επιτροπής δεοντολογίας είναι τα ακόλουθα: Ιωάννης Τραγάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Αθανάσιος Δαβάκης, Αθανάσιος Μπούρας.

Δαβάκης και Καράογλου συνυπέγραψαν μαζί με τον Μάριο Σαλμά την ερώτηση των 11, κατά των τραπεζών και της ασυδοσίας των funds. Μία ερώτηση η οποία ήταν απόλυτα σύννομη με τις αρχές, τις αξίες και το καταστατικό της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.



Η δε τηλεοπτική παρέμβαση Σαλμά η οποία εξόργισε τον Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να παραβίασε κάπου το καταστατικό του κόμματος το οποίο υποτίθεται ότι διαφυλάττει η επιτροπή δεοντολογίας.

Συνεπώς οι κύριοι Τραγάκης, Καλαφάτης, Καράογλου, Δαβάκης και Μπούρας οφείλουν να επιλέξουν σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, την κοινωνία και την ίδια τη δημοκρατία, εάν θα υπηρετήσουν επάξια τον θεσμικό τους ρόλο ή εάν θα εξυπηρετήσουν τις επιλήψιμες σκοπιμότητες ενός απερχόμενου προέδρου και πρωθυπουργού. Ο οποίος κάθε ημέρα που παραμένει στη θέση του, δεν καταστρέφει μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου