Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Μάθιου Πέρι: Ανακλήθηκε η άδεια του γιατρού Μαρκ Τσάβες για τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης Ο Δρ. Μαρκ Τσάβες συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, δηλώνοντας ένοχος για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.



AP | Damian Dovarganes

 

 


Ο ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού, Μάθιου Πέρι, την Παρασκευή (30/8) εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, αφού κατέληξε σε συμφωνία, προκειμένου να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Δρ. Μαρκ Τσάβες κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς, προκειμένου να δηλώσει ένοχος για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή του αναισθητικού της κεταμίνης. Είναι το τρίτο άτομο που δηλώνει ένοχο για την υπερβολική δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε, πέρσι, στον Μάθιου Πέρι με αποτέλεσμα τον θάνατό του.


Επισημαίνεται ότι ο Δρ. Μαρκ Τσάβες συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς καθώς καταδιώκουν και άλλους, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού με τον οποίο ο Δρ. Μαρκ Τσάβες συνεργάστηκε για να πουλήσει την κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι. Με το Γραφείο του Εισαγγελέα συνεργάζονται, επίσης, ο βοηθός του Μάθιου Πέρι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε να προμηθευτεί και να του χορηγήσει κεταμίνη, καθώς και ένας γνωστός του ηθοποιού που παραδέχτηκε ότι ενήργησε ως αγγελιοφόρος και μεσάζων ναρκωτικών. Οι τρεις βοηθούν τους εισαγγελείς καθώς κυνηγούν τους κύριους στόχους τους, δηλαδή τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένσια, ο οποίος κατηγορείται ότι πούλησε παράνομα κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι έναν μήνα πριν από το θάνατό του, αλλά και την Τζασβίν Σάνγκα, μια γυναίκα που – σύμφωνα με τις Αρχές – είναι η έμπορος που πούλησε στον ηθοποιό τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Πάντως, και οι δύο έχουν δηλώσει αθώοι και περιμένουν τη δίκη τους.
«Ο γιατρός προσπαθεί να διορθώσει το λάθος»

Κατά την ακρόαση της Παρασκευής (30/8), ο Δρ. Μαρκ Τσάβες στάθηκε στο δικαστήριο με τον δικηγόρο του και είπε στον δικαστή ότι κατανοεί τα δικαιώματά του. Ακόμα, ο ίδιος μπορεί να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση με διάφορους περιορισμούς, μεταξύ των οποίων να παραδώσει το διαβατήριό του και να μην εργάζεται ως γιατρός. Συμφώνησε, μάλιστα, να παραδώσει την ιατρική του άδεια. «Είναι απίστευτα μετανιωμένος», δήλωσε ο δικηγόρος του Δρ. Μαρκ Τσάβες, Μάθιου Μπίνινγκερ, έξω από το δικαστήριο με τον γιατρό να στέκεται στο πλευρό του, τονίζοντας: «Προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει το λάθος που συνέβη εδώ. Δεν ανέλαβε την ευθύνη σήμερα, αλλά μόνο επειδή δεν ήταν στο ημερολόγιο. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση». Ο δικηγόρος είπε, επίσης, ότι ο Μάθιου Πέρι ήταν «παγκοσμίως αγαπητός και είναι κρίμα αυτό που συνέβη».

Ο Δρ. Μαρκ Τσάβες παραδέχτηκε στη συμφωνία με τις εισαγγελικές Αρχές ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη από την πρώην κλινική του και από έναν διανομέα χονδρικής πώλησης. Μετά την παραδοχή της ενοχής του, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης όταν καταδικαστεί. Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου 2023, με τον ιατροδικαστή να κρίνει ότι η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε το φάρμακο μέσω του τακτικού του γιατρού στο πλαίσιο θεραπείας για την κατάθλιψη που έχει γίνει όλο και πιο συχνή.


Ακόμα, ο Μάθιου Πέρι βρήκε τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένσια, περίπου έναν μήνα πριν από το θάνατό του, όταν αναζητούσε περισσότερη κεταμίνη από αυτή που θα του έδινε ο γιατρός του. Ο Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένσια – με τη σειρά του – ζήτησε από τον Δρ. Μαρκ Τσάβες να προμηθευτεί το φάρμακο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου