Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

Ο Πούτιν για την ίντερσεξ Ολυμπιονίκη, Ιμάνε Κελίφ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (βίντεο) «Σκοτώνουν τον γυναικείο αθλητισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν.




Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

 


Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το ξεκίνημά της στη γυναικεία κατηγορία προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις όχι μόνο σε μερίδα φιλάθλων, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο λόγος για την 25χρονη intersex* αθλήτρια της Αλγερίας Ιμάνε Κελίφ.


Ο Πούτιν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με μαθητές στο Kyzyl για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε στην εν λόγω αθλήτρια και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

«Παρακολουθήσατε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου ένας άνδρας που δήλωνε γυναίκα έβγαλε νοκ άουτ μια πραγματική γυναίκα και της έσπασε τη μύτη; Αυτό είναι εντελώς άδικο. Είναι ανοησία, παραλήρημα», ανέφερε αρχικά ο ρώσος πρόεδρος και συνέχισε:





«Σκοτώνουν (σ.σ η Ολυμπιακή Επιτροπή) τον γυναικείο αθλητισμό, απλά σκοτώνουν τον γυναικείο αθλητισμό. Άλλωστε, πλέον κάθε άνδρας μπορεί να δηλώνει γυναίκα και να αγωνίζεται σε οποιοδήποτε άθλημα, χωρίς να δίνει καμία ευκαιρία στις γυναίκες να κερδίσουν μετάλλια, ειδικά τις πρώτες θέσεις», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη υψηλή σημασία του αθλητισμού στη ζωή ενός ανθρώπου.


«Όσο για τον αθλητισμό, για να επιτύχει ένα άτομο αποτελέσματα στη ζωή γενικά, φυσικά είναι απαραίτητο να ασχολείται τακτικά με τον αθλητισμό. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό επηρεάζει και τις γνωστικές ικανότητες. Ένα άτομο δύσκολα μπορεί να είναι πλήρες και αποτελεσματικό, δύσκολα μπορεί να επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα, εάν δεν έχει καθόλου σωματική δραστηριότητα. Το σώμα είναι ένα ενιαίο σύνολο. Η σωματική δραστηριότητα συνδέεται, μεταξύ άλλων, με την εγκεφαλική δραστηριότητα», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Δείτε το βίντεο:


@epi_tis_ousiasΠούτιν: «Αυτό είναι μια ανοησία!» Τα λέει χύμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες?#fyp#putin#olympics#sport♬ Conspiracy - Kieran Rogers




*Σημειώνεται πως τα ιντερσέξ άτομα δεν είναι άνδρες, αλλά ούτε και τρανσέξουαλ. Διαθέτουν εκ γενετής χαρακτηριστικά φύλου που δεν εμπίπτουν στους τυπικούς ορισμούς των αρσενικών ή θηλυκών σωμάτων. Οι ποικιλομορφίες μπορούν να είναι ανατομικές (εσωτερικές ή εξωτερικές), ορμονικές ή χρωμοσωμικές. Παλαιότερα, τα διαφυλικά άτομα αποκαλούνταν ερμαφρόδιτα, όρος που σήμερα αποφεύγεται ως επιστημονικά ανακριβής, ιστορικά προσβλητικός και κοινωνικά στιγματιστικός.

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα ίντερσεξ χαρακτηριστικά είναι ορατά στη γέννηση ενώ άλλοτε δεν γίνονται εμφανή πριν την εφηβεία. Κάποιες χρωμοσωμικές ίντερσεξ ποικιλομορφίες μπορεί να μην γίνουν καν αντιληπτές και να αποκαλύπτονται μόνο μετά από γενετική εξέταση, καθώς μπορεί να μην παρουσιάζονται στο φαινότυπό τους. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τα ίντερσεξ άτομα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου