Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2024

Άγρυπνο κώμα: Τι είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δημήτρης Κόκοτας Σε άγρυπνο κώμα βρίσκεται ο Δημήτρης Κόκοτας σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έδωσε η σύζυγός του.







 
 


Σε άγρυπνο κώμα βρίσκειται Δημήτρης Κόκοτας με τη σύζυγό του να δίνει τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του γνωστού τραγουδιστή,

Μιλώντας στο Mega, η σύζυγός του Κατερίνα Πετράκη,για την κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή που νοσηλεύεται για πέντε μήνες στο νοσοκομείο Γεννηματά, ανέφερε τις νεότερες πληροφορίες.


«Ο σύζυγος μου δεν είναι ακριβώς σε καταστολή , αλλά σε άγρυπνο κώμα», ανέφερε.

«Έχει εξασθενήσει ο οργανισμός. Κάποιες φορές τον βγάζουν από την υποστήριξη και αναπνέει κανονικά. Είναι μαχητής κα ελπίζουμε να τα καταφέρει», πρόσθεσε.



Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κόκοτας νοσηλεύεται από τις 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή που υπέστη.






Τι είναι το Άγρυπνο κώμα

Το άγρυπνο κώμα είναι το πρώτο στάδιο του κώματος και σε αυτή τη συνθήκη οι ασθενείς δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον και οι κινήσεις τους είναι αργές.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Δαϊκο, κατά το άγρυπνο κώμα, το οποίο ονομάζεται και φυτική κατάσταση, ενώ οφείλεται σε εκτεταμένη διάχυτη βλάβη του φλοιού.

Δεν πρόκειται ακριβώς για κώμα, ενώ παρόμοιες καταστάσεις είναι: το σύνδρομο εγκλεισμού (locked-in syndrome), το ψευδοκώμα, η ακινητική αλαλία, η κατατονία και η επιληπτική κατάσταση χωρίς σπασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου