Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024

Επιχείρηση εκτόνωσης από το Μαξίμου με συνάντηση Μητοτσάκη με βουλευτές – Μήνυμα συσπείρωσης «μέσω» Ρηγίλλης




Ευαγγελια Τσικρικα

Να αρθούν άμεσα οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ, για πτυχές σειράς πολιτικών, επιδιώκει η κυβερνητική παράταξη και στην προσπάθεια αυτή θα εμπλακεί προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, έχει «κλειδώσει» η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με «γαλάζιους» βουλευτές, που δεν είναι υπουργοί, στο Μέγαρο Μαξίμου.




Θα ακούσει τους προβληματισμούς τους αλλά και τα… παράπονα τους, επιχειρώντας να κλείσει κάθε χαραμάδα εσωστρέφειας στην παράταξη.
Μήνυμα συσπείρωσης μέσω… Ρηγίλλης

Λίγες ημέρες μετά, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, η ΝΔ θα γιορτάσει τα γενέθλια για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της, στον χώρο έξω από το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης.




Θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάρτι, παρά για μια κομματική εκδήλωση. Γιγαντοοθόνες θα δείχνουν τις πιο σημαντικές στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ ο στόχος είναι να παρευρεθούν όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν όλα αυτά τα χρόνια στην παράταξη.

Μετά από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και με πολλές προκλήσεις στη θητεία της, η κυβερνητική παράταξη επιδιώκει και με τη γενέθλια εκδήλωση της να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης.

«Είναι μία ευκαιρία να αναδείξουμε ποιοι είμαστε, τι πρεσβεύουμε και τι έχουμε προσφέρει στον τόπο» δηλώνει στο Newsit.gr αρμόδιος κομματικός παράγοντας.

Κι αυτό, σε ένα μομέντουμ όπου οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τα κόμματα δεξιά της ΝΔ να ενισχύονται, με τα ποσοστά τους να είναι μεγαλύτερα από αυτά των Ευρωεκλογών, και στο εσωτερικό του κόμματος να επικρατεί κλίμα… δυσφορίας από μερίδα βουλευτών.
Συνεχίζεται το… πολιτικό «μασάζ»

Η κίνηση των 11 βουλευτών να καταθέσουν ερώτηση, με την οποία εγκαλούν ουσιαστικά την κυβέρνηση για ελλιπές πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα» δάνεια, έχει σημάνει συναγερμό.

Στο «ραντάρ» της Ν.Δ. βρίσκονται και άλλοι βουλευτές, οι οποίοι είναι… δυσαρεστημένοι, είτε για τη μη αξιοποίηση τους στο κυβερνητικό σχήμα, είτε για τη λειτουργία του κόμματος και για τις απαξιωτικές, όπως λένε, συμπεριφορές από υπουργούς, ακόμη και από γενικούς γραμματείς.

Ήδη, υπουργοί ξεκίνησαν το «πολιτικό μασάζ». Μέχρι σήμερα επαφές με βουλευτές έχουν κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η… σκυτάλη περνά και στα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τα μηνύματα βουλευτών και η νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά

Βουλευτές πάντως διαμηνύουν ότι όποτε κρίνουν ότι απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις σε πολιτικές της, θα ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση, ως εκ του ρόλου τους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» διαμηνύουν.

«Οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι πάντα μάχιμοι στην πρώτη γραμμή, αγωνίζονται για την ασφάλεια και την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών. Άρα πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή τη μάχης και πάντα θα κάνουμε το καλύτερο για τους πολίτες» δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, προσερχόμενος χθες (25.09.2024) σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής η πολιτική ως δημιουργία».

Το παρόν έδωσαν και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι ερωτηθέντες εάν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στη Ν.Δ. απέφυγαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έχουν μιλήσει για τα καθήκοντα των βουλευτών που είναι να αναδεικνύουν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Κοινός στόχος όλων μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα» δήλωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ένας εκ των 11 βουλευτών που κατέθεσαν την επίμαχη ερώτηση.

«Όταν χρειαστεί και έχουμε κάτι επίκαιρο… Η κυβέρνηση πάει πάρα πολύ καλά» δήλωσε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγακας, ο οποίος επίσης υπέγραψε την ερώτηση.

«Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ. Υπάρχουν λαϊκές ανάγκες που η Ν.Δ. σκοπεύει να τα θεραπεύσει και έχει ευτυχώς χρόνο μπροστά της, χρόνο που της έδωσε ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Επιχείρηση – «φυγή προς τα μπρος»

Με την επετειακή, γενέθλια εκδήλωση, τις στοχευμένες περιοδείες κυβερνητικών και κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα αλλά και το προγραμματισμένο νέο συνέδριο του κόμματος, το 2025, το Μαξίμου και η Πειραιώς επιδιώκουν να «γυρίσουν» το κλίμα, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Στόχος τα ποσοστά της Ν.Δ. να γράψουν μπροστά πάλι τον αριθμό «3» και η παράταξη να φτάσει στις εκλογές του 2027, με… «άλλον αέρα»!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου