Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

Άγριος ξυλοδαρμός διεμφυλικής γυναίκας και του φίλου της από οδηγό ταξί Ο οδηγός ταξί τους επιτέθηκε όταν έμαθε πως η γυναίκα ήταν διεμφυλική. Στο νοσοκομείο τα δύο θύματα.






 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Θύματα άγριου ξυλοδαρμού από έναν οδηγό ταξί έπεσαν μια διεμφυλική γυναίκα και ο φίλος της. Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε όταν ο οδηγός ταξί κατάλαβε ότι η γυναίκα ήταν διεμφυλική. Η 33χρονη και ο 31χρονος φίλος διακομίστηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στους αστυνομικούς του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, το 33χρονο θυμα βρισκόταν μαζί με τον 31χρονο φίλο της, σε κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι, την περασμένη Πέμπτη (26/09).


Όταν αποχώρησαν από αυτό, επιβιβάστηκαν σε ταξί, προκειμένου να τους μεταφέρει στα σπίτια τους. Κατά τη διαδρομή, όταν συνομίλησαν με τον οδηγό ταξί, αυτός ξαφνικά εξαγριώθηκε, σταμάτησε το ταξί, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν και άρχισε να χτυπάει και τους δύο με γροθιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα.






 

Στη συνέχεια, η 33χρομη τρανς, στην προσπάθειά της να διαφύγει από τον δράστη, χτύπησε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας η οποία έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος και να αιμορραγεί. Ο φιλος της εκείνη την ώρα ήταν πεσμένος στο έδαφος από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί και εκείνος, όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του ταξί τους έφυγε από το σημείο της επίθεσης, ωστόσο από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας αναζήτησαν κάμερες από την γύρω περιοχή και μέσω αυτών εντόπισαν τα στοιχεία του.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ως κίνητρο της επίθεσης, όπως κατέθεσαν και τα δυο θυματα, θεωρούν το γεγονός ότι ο οδηγός ταξί αντιλήφθηκε την ταυτότητα φύλου της 33χρονος τρανς. Από τις αρχές διενεργείται προανάκριση για παράβαση των άρθρων που αφορούν «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη» και «Απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου για «έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» λόγω ταυτότητας φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου