Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

"Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση"





Το είπε ο ...Μάο το επανέλαβε, μεταξύ άλλων και ο Αλέξης Τσίπρας πριν από καιρό.

Η χώρα ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Για πρώτη φορά μία παντελώς ανίκανη κυβέρνηση "κυβερνά", με βάση και την αποχή, με το 12% των ψήφων του ελληνικού λαού, έχασε πρόσφατα ένα εκατομμύριο και ψήφους, όλοι οι δείκτες της και οι επιδόσεις της είναι κάτω του μετρίου κι όμως...Για πρώτη φορά δεν εισπράττει η αντιπολίτευση.

Ο νόμος της ομαλής εναλλαγής εξουσίας, των συγκοινωνούντων δοχείων, δεν λειτουργεί υπέρ ενός άλλου κόμματος, αλλά υπέρ του κανενός στην κούρσα του πρωθυπουργεύοντος και στην δεν ξέρω- δεν απαντώ, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, όσον αφορά τις προτιμήσεις των πολιτών για τα κόμματα.

Οι πολίτες, σύμφωνα και με τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα, τους οικονομικούς παράγοντες, τον τύπο και την Δικαιοσύνη.

Πλήρης η απαξίωση των θεσμών, των πολιτικών ιδεών, όσων τις προβάλλουν και επιθυμούν να αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποί τους.

Τά κόμματα της αντιπολίτευσης εντελώς απαξιωμένα, έχουν περάσει κάτω από τα όρια του γελοίου και απορεί κανείς ποιος νομίζουν ότι ασχολείται μαζί τους.

Μάλλον μηχανική θα είναι και η αντίδραση της ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές.

Άλλωστε ιστορικά μια εσωκομματική διαμάχη, δίνει νέα δυναμική στον νέο αρχηγό, εάν αυτός κερδίζει την μάχη με πλειοψηφίες μη αμφισβητούμενες.

Στην περίπτωση του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για μια ακόμα εσωκομματική διαμάχη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα-τραγέλαφο, ενώ είναι σίγουρο ότι όποιος και να εκλεγεί "νικητής", θα είναι μέσα στα όρια του σχετικού, έχοντας απέναντί του ισχυρότατη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Το πλέον πιθανό είναι, με πρώτον τον Σύριζα και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ να διαμορφωθούν κι άλλα μικρότερα κομματίδια από τις διασπάσεις τους, που φυσικά δεν εκπροσωπούν κανέναν.

Οι τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Ο περιχαρής Κασσελάκης βγαίνει δεύτερος μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ακολουθούν ασθμαίνοντες όλοι οι άλλοι γραφικοί τύποι του Σύριζα.

Και είναι απολύτως φυσικά αυτά τα αποτελέσματα, καθώς οι δύο πρώτοι -Τσίπρας και Κασσελάκης- εισπράττουν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Ωστόσο εάν δέν διεκδικήσει την παλαιά του θέση ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτιέται κανείς γιατί τα έκανε όλα αυτά και μάλιστα κρυφίως...

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι στην πρώτη εσωκομματική μάχη του Σύριζα ο υπερατλαντικός Κασσελάκης, θα βγει νικητής. Εάν με τις συμμαχίες εξέλθει στο τέλος ηττημένος στον δεύτερο γύρο τότε είναι σίγουρο ότι ο Σύριζα θα διαλυθεί σε τρία τέσσερα κομμάτια.

Αναρωτιέται κανείς για το πολιτικό ένστικτο και την λογική αυτών που επέλεξαν τις εσωκομματικές εκλογές στον Σύριζα...

Και το ΠΑΣΟΚ όμως λαβωμένο θα βγει, παρά ενισχυμένο, από την αμφισβήτηση του Ανδρουλάκη.

Είναι βέβαιο ότι από τις εσωκομματικές εκλογές των δυο κατ' ουσίαν ανύπαρκτων πολιτικών δυνάμεων, Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, θα προέλθουν αλλά τουλάχιστον τρία κόμματα.

Αναρωτιέται κανείς, εάν πρόκειται για σχέδιο επιβίωσης του πανούργου Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να αναβιώσει το παλαιό σύνθημα...."Μητσοτάκη κάθαρμα".

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, που οξύνεται αλλά χωρίς να συμβαίνουν εκρήξεις κοινωνικού χαρακτήρα, οι κρατικοί μηχανισμοί παραπαίουν, το σύστημα υγείας διαλύεται, η ακρίβεια σπάει ρεκόρ ευρωπαϊκό από το ρεύμα,το νερό , τα καύσιμα και τα τρόφιμα, η κυβέρνηση βολοδέρνει χωρίς να την πιέζει κανείς και ο μέσος Έλληνας αναζητά λύσεις στον ορίζοντα που είναι (αντιφατικό) ξεκάθαρα δυσδιάκριτες.

Η Ελλάδα δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης.

Με τους νόμους της πολιτικής, εάν μια λύση δεν μπορεί να προέλθει από την αντιπολίτευση-και φυσικά από τους αυτοπροβαλλόμενους ως νέους ηγέτες ουδείς μπορεί να δώσει εναλλακτική λύση-τότε πρέπει να προέλθει από την ίδια την φιλελεύθερη παράταξη.

Η φθορά Μητσοτάκη, είναι μη αναστρέψιμη. Εάν κατορθώσει -πολύ δύσκολο- να φτάσει εκεί κοντά στο τέλος της θητείας του το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα χτυπήσει σιβηρικά νούμερα και τότε θα πρέπει να αναζητηθεί λύση συμπόρευσης, πιθανότατα με την άκρα δεξιά. Όποιο σενάριο και να αναλύσεις, το μέλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, που αποτελεί ένα συνονθύλευμα γυρολόγων, πασόκων και αποτυχημένων κάθε πολιτικής αποχρώσεως είναι ζοφερό .

Αυτο δεν σημαίνει ότι ζοφερό πρέπει να είναι και το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας.

Το δεν υπάρχει εναλλακτική λύση που επαναλαμβάνει συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν αποτελεί άλλοθι για τους Έλληνες, διότι λύση πρωτίστως δεν είναι ο ίδιος και η παρέα του. Υπό την έννοια αυτή πιθανόν μέσα από αυτό το γενικότερο πολιτικό μπάχαλο που κορυφώνεται κάθε ημερα, που περνά, να φθάσουμε σε μία λύση που ποτέ δέν είχαμε σκεφθεί και που μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή εναλλακτική για μικρό χρονικό διάστημα λύση. Γι' αυτό....
Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου