Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Λογαριασμοί νερού στην Αττική: Αυξήσεις για όλους στα τιμολόγια Η λειψυδρία αυξάνει τους λογαριασμούς του νερού στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα.




Eurokinissi

 

 


Η λειψυδρία φέρνει έκτακτα μέτρα και έργα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το κόστος να μετακυλήσει και στους καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Τις αυξήσεις στο νερό είχε ήδη προαναγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς ανατιμήσεις που θα δούμε στους λογαριασμούς, ούτε και το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αυξήσεις μπορεί να έρθουν άμεσα.

Μέσα στο Φθινόπωρο, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος.
Τι θα ισχύσει στην Αττική με τους λογαριασμούς του νερού

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΚΥΑ θα δίνει τη δυνατότητα καθορισμού διαφορετικών τιμών ανά περιοχή, κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης με υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.


Παράλληλα, τα τιμολόγια του νερού θα μπορούν να αυξηθούν στο όριο του πληθωρισμού.

Ειδικά για την Αττική, οι καταναλωτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega θα πρέπει να περιμένουν μία οριζόντια αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, που θα ισχύει για όλους.

 


Να σημειωθεί πως η αύξηση θα είναι μικρή και έρχεται μετά από 20 χρόνια. Περισσότερη αύξηση στα τιμολόγια θα δουν όσοι καταναλώνουν περισσότερο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου