Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Τρομακτικά βίντεο από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ιταλία: Χείμαρρος λάσπης περνά μέσα από χωριά Ένας πυροσβέστης νεκρός από την κακοκαιρία που πλήττει τη Βόρεια Ιταλία.


Twitter

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Βόρεια Ιταλία και ιδιαίτερα η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, καθώς η κακοκαιρία Boris επελαύνει.

Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, η ένταση των οποίων αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται από αύριο το απόγευμα.







Χθες ο ποταμός Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μεταφέρονται σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου.


Τα νερά των ποταμών έχουν αποκτήσει ορμή από την οροσειρά των Απενίνων και οι σκηνές που έρχονται στο «φως» είναι σοκαριστικές.







Σήμερα, πάντως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές των πόλεων Μπολόνια, Φορλί, Ρίμινι και Ραβένα. Από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια ζητήθηκε στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων.







Από την κακοκαιρία ένας 59χρονος πυροσβέστης σκοτώθηκε στη Φότζια της Απουλίας όταν προσπάθησε με το όχημα της Πυροσβεστικής να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από χείμαρρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου