Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα ηχηρά ονόματα της Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα, ηχηρά ονόματα της Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής.






 

 


Στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη έχουν μπει πρώην και νυν ισχυροί παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε βάρος των οποίων διενεργείται έρευνα, για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έρευνα, που έχει ξεκινήσει για πρώην και νυν ηχηρούς παράγοντες σε Περιφέρειες και τους Δήμους της Αττικής, φέρεται να συνδέεται με την μεγάλη υπόθεση, που αποκαλύφτηκε πρόσφατα, στην οποία εμπλέκεται μεγαλοεπιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και της εστίασης, ενώ παράλληλα είναι και ιδιοκτήτης και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της SL2.


Όπως αποκάλυψε το iEidiseis, η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο μεγαλοκατασκευαστής, ο αδελφός του και 140 ακόμη πρόσωπα, αφορά μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη και ξύπλυμα μαύρου χρήματος, που ανέρχεται σε περίπου 140 εκατομύρια ευρώ, ποσόν που ζημιώθηκε το δημόσιο από συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε 514.711.348.64 εκατομύρια ευρώ.

Ήδη έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί και όλα τα περιουσιακά στοιχεία, του μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας και άλλων εμπλεκομένων γιά ποσά μέχρι 140 εκατομυρίων ευρώ, ενω το 300 σελίδων πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.


Ωστόσο, η υπόθεση δεν έκλεισε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα Βουρλιώτη για την πρώτη υπόθεση έδειξε πρόσωπα, που συνδέονταν με τον μεγαλοκατασκευαστή σε δεύτερη δικογραφία, η οποία είναι υπό διερεύνηση για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα.


Η νέα έρευνα Βουρλιώτη φέρεται ότι, έχει προκαλέσει πανικό σε πρώην και νυν παράγοντες της περιφέρειας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατά πληροφορίες είχαν συνεργασία με τον μεγαλοκατασκευαστή και ιδιοκτήτη ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου