Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Σοκ στη δίκη της Ζιζέλ Πελικό: Οι δικαστές έδειξαν εικόνες και βίντεο από τους βιασμούς Οι δικαστές προκειμένου διαψεύσουν όσα ισχυρίστηκε ενώπιον τους, κατηγορούμενος, μετέδωσαν βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς στην αίθουσα.







 


 


Τον λόγο πήραν, χθες, στο δικαστήριο, δύο από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν την Ζιζέλ Πελικό, κατά τη διάρκεια της 10ετούς «κόλασης» που περνούσε στα χέρια του συζύγου της και βασικού κατηγορουμένου.


 

Και οι δύο παραδέχτηκαν πως τον βιασμό, ωστόσο ο Jacques C., συνταξιούχος και πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε πως υπήρξε διείσδυση.


Ωστόσο, οι δικαστές προκειμένου διαψεύσουν όσα ισχυρίστηκε ενώπιον τους, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, μετέδωσαν βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς της στη δικαστική αίθουσα.

Όσοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα «πάγωσαν» όταν είδαν στην οθόνη τις σκηνές από το σπίτι της φρίκης, με την κόρη της Πελικό να αποχωρεί. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είδαν τις εικόνες, ενώ άλλοι έστρεψαν το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση.


Ο δικηγόρος του Jacques C. κατήγγειλε την πράξη, ως κίνηση εντυπωσιασμού.

Πριν από τη δημοσιοποίηση των βίντεο και των φωτογραφιών, ο Jacques C. είχε δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι είχε γνωρίσει τον Dominique Pelicot στην ιστοσελίδα Coco.fr το πρωί και το ίδιο βράδυ πήγε στο σπίτι του κατηγορουμένου.


«Ακολούθησα τις οδηγίες, πάρκαρα σε απόσταση. Φτάνω, ο Dominique Pelicot μου ζητά να γδυθώ στο σαλόνι. Μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα, εκείνη είναι με τα εσώρουχα. Με ενθαρρύνει να την χαϊδέψω, ψιθυρίζοντας», είπε.

«Δεν δείχνει καμία αντίδραση και εγώ αισθάνομαι όλο και χειρότερα. (...) Η κυρία τότε δείχνει σημάδια αφύπνισης και ο σύζυγός της μου ζητάει να φύγω από το δωμάτιο», πρόσθεσε.

Ο Jacques C. ανέφερε πως έφυγε από το σπίτι και «σκέφτηκε να το καταγγείλει όταν διέσχιζε τον κήπο». «Και μετά η ζωή συνεχίζεται, επιστρέφω στη δουλειά μου την επόμενη μέρα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου