Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Θοδωρής Κολυδάς για την τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς: «Απαραίτητο ένα μικρό ραντάρ καιρού» Παρέμβαση του Θοδωρή Κολυδά μετά τον θάνατο γυναίκας που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς.


Eurokinissi | Στέφανος Ραπάνης

 
 


Ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, την Τετάρτη (18/9) χαρακτήρισε ως «απαραίτητο» το μικρό ραντάρ καιρού στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπου σκοτώθηκε μία 35χρονη γυναίκα που έκανε πεζοπορία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Θοδωρής Κολυδάς έγραψε: «Ακόμη και με ένα μικρό και "φτηνό" ραντάρ καιρού, όπως αυτό που ελεύθερα την εικόνα του διαθέτει στο διαδίκτυο η αμερικάνικη βάση στη Σούδα, μπορεί να αναγνωριστεί μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει το κατάλληλο σήμα για επαγρύπνηση φορέων και πολιτών. Μέχρι, λοιπόν, να έρθουν τα πολυπόθητα μεγάλα ραντάρ καιρού, ας διαδώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ραντάρ, για να την χρησιμοποιούν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο νησί».






Μία γυναίκα σκοτώθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Τραγωδία σημειώθηκε, την Τετάρτη (18/9), στο φαράγγι της Σαμαριάς αφού μία 35χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που έκανε πεζοπορία σκοτώθηκε από πτώση βράχου, ο οποίος έπεσε μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο βράχος έκοψε τη μηριαία αρτηρία της.


Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέφερε τη νεκρή τουρίστρια από την Αγία Ρουμέλη στο νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνει και η ιατροδικαστική εξέταση της σορού. Το θανατηφόρο συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, περίπου ένα χιλιόμετρο από την έξοδο προς την Αγία Ρουμέλη, με έναν βράχο να πέφτει πάνω στην άτυχη 35χρονη.

Ακόμα, δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβίστηκαν, καθώς οι βραχοπτώσεις ήταν συνεχείς και οι βράχοι είχαν αποκλείσει διόδους πρόσβασης. Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο έσπευσαν στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της ΕΜΟΔΕ, της Π.Υ. Χανίων και της Π.Υ. Βρυσών. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε και γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου