Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

Καλά και κακά νέα για συνταξιούχους και επιταγή ακρίβειας λόγω προσωπικής διαφοράς Νέες εξελίξεις με την επιταγή ακρίβειας στους συνταξιούχους. Η ανατροπή στέλνει περισσότερους στο ταμείο, αλλά όχι για καλό λόγο.



CC0

 


 


Νομοθετική ρύθμιση εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διορθώσει την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που μειώνει τις συντάξεις, αντί να αυξάνει το ποσό, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται τελικά η επιταγή ακρίβειας, μιας και αυξάνονται όσοι έχουν προσωπική διαφορά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ), παρά τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις, ήδη εδώ και ένα χρόνο, περί βελτίωσης του τρόπου επιβολής της ΕΑΣ, η οποία υπολογίζεται επί κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ μικτά και επικουρικών από τα 300 ευρώ, ένα τέλος που λειτουργεί ως δεύτερο φορολογία, τελικά οι συντελεστές και τα ποσοστά επιβάρυνσης δεν τροποποιούνται.


Έτσι, η επιβολή της ΕΑΣ οδηγεί τελικά, μετά από κάθε αύξηση, πολλοί συνταξιούχοι να βλέπουν... μείωση αντί για υψηλότερες αποδοχές.

Η κυβέρνηση αντί να θεραπεύσει την αδικία, σχεδιάζει τώρα να «παγώσει» το ποσό της ΕΑΣ στις περιπτώσεις που με την αύξηση μειώνεται η σύνταξη. Να επεμβαίνει δηλαδή «κόφτης» και το ποσό της εισφοράς να παραμένει στα φετινά επίπεδα. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν θα φανεί η μείωση κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό!
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η έκτακτη ενίσχυση να δοθεί όπως πέρσι, δηλαδή να καταβληθεί επίδομα 200 ευρώ για άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ, επίδομα 150 ευρώ για 701 έως 1.100 ευρώ σύνταξη και επίδομα 100 ευρώ για άθροισμα συντάξεων από 1.101 έως 1.600 ευρώ.
Όλοι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας το 2024

Εκτός από τους συνταξιούχους, οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες που θα πάρουν επίδομα είναι:767.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα εισπράξουν μια επιπλέον δόση
220.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ και από τον ΕΦΚΑ θα ενισχυθούν με 200 ευρώ.
Το ίδιο θα ενισχυθούν και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.
205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα το λάβουν τον Δεκέμβριο αυξημένο κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου