Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

Και όμως ξεκίνησε το μαλλιοτράβηγμα Κυριάκου – Δένδια






Δυστυχώς δεν πρυτάνευσε η σύνεση στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι φωνές που έσπρωχναν τον Κυριάκο σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό εθνικής άμυνας επικράτησαν.



Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Δένδιας σε μία επική εμφάνιση, ανακοίνωσε την απόκτηση της τέταρτης γαλλικής φρεγάτας Belharra. Αυτό θεωρήθηκε ως ευθεία πρόκληση στο πρόσωπο του Κυριάκου, γεγονός που μπορεί να είναι αληθές, δεν δικαιολογεί όμως την αντίδραση του κατά τα άλλα ψύχραιμου κυβερνήτη μας.

Ακολούθησε σύγκρουση δύο απόψεων. Οι πιο έμπειροι, θεωρούσαν ότι ο πολυχρονεμένος μας ηγέτης δεν έπρεπε να αντιδράσει άμεσα. Έπρεπε να του την φυλάξει και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή.



Ο νεοεισερχόμενος ο οποίος δυστυχώς τρέφεται από ίντριγκες και αντιπαραθέσεις, επέμενε ότι ο στρατηλάτης πρωθυπουργός μας έπρεπε να απαντήσει άμεσα για να μην του κλέψει την δόξα ο Δένδιας, του οποίου οι μετοχές ανεβαίνουν κατακόρυφα εντός του κόμματος και πλέον οι βουλευτές τον βλέπουν ως τον μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στην ανάκαμψη και τις βουλευτικές καρέκλες κάτω από τα οπίσθια τους.

Ο Κυριάκος πείστηκε και αυτός ήταν ο λόγος που έβγαλε άμεσα ανακοίνωση στην οποία διευκρίνισε ότι η τέταρτη φρεγάτα ήταν αποκλειστικά δικό του επίτευγμα, προσπαθώντας έτσι να αποδομήσει τον υπουργό του.



Έμπειρος συνεργάτης του Τιτάνα μας, μου έλεγε φανερά απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη ότι σε περίπτωση που ο Κυριάκος επιλέξει να μαλλιοτραβηχτεί με τον Νίκο Δένδια, θα ηττηθεί. Απλούστατα, διότι ο Νίκος Δένδιας δεν έχει τίποτα να χάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου