Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία «Η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτησή της από την Ρωσία», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP

 


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ζητώντας μάλιστα την επιστροφή της Κριμαίας, την οποία κατέχει η Ρωσία από το 2014.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε μήνυμα που απηύθυνε στη Σύνοδο των Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου./p>

 

«Η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι ακλόνητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 4η Σύνοδο Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας.





Turkish President Erdogan in video message to 4th Crimea Platform: - Our support for Ukraine's territorial integrity is unwavering & Crimea's return to Ukraine is mandated by intl law- Our sincere wish is that war ends with just & lasting peace, based on Ukraine's territorial… pic.twitter.com/D7nwZ2Iooc— TRT World (@trtworld) September 11, 2024




Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στους Τούρκους Τατάρους της Κριμαίας, που όπως ισχυρίστηκε έχουν επιδεινωθεί από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να γίνονται πρόσθετα βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας την επόμενη περίοδο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Αγκυρας για τερματισμό του πολέμου, λέγοντας: «Η ειλικρινής επιθυμία μας είναι να τελειώσει ο πόλεμος με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου