Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

CNN: Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούνται μετά από την παράδοσή τους στους Ρώσους (Βίντεο) Το βίντεο φαίνεται πως γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών στα τέλη Αυγούστου, κοντά στην εμπόλεμη πόλη Pokrovsk στην ανατολική Ουκρανία.






 

 

Ένα σκληρό βίντεο που φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση τριών Ουκρανών στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις, την ώρα που παραδίδονται μετά την κατάληψη του αναχώματός τους, έδωσε στη δημοσιότητα το CNN.

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται τρεις στρατιώτες την ώρα που βγαίνουν έντρομοι στη μέση ενός χωματόδρομου. Πέφτουν στα γόνατα και βάζουν τα χέρια στα κεφάλια τους.


Δευτερόλεπτα μετά, τα πλάνα του drone τους δείχνουν ξαπλωμένους μπρούμυτα και ακίνητους. Η σκόνη που έχει σηκωθεί υποδεικνύει ότι έχουν προηγηθεί πυροβολισμοί.







Ακόμη, πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων το τελευταίο δεκάμηνο, από τον Νοέμβριο του 2023, οι περισσότερες από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν από βίντεο και ηχητικές υποκλοπές που παρείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Παράλληλα, η αμυντική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας έδωσε στο CNN ηχητικά αντίγραφα υποκλοπών, μεταξύ των οποίων ακούγεται η εντολή ενός Ρώσου διοικητή, γνωστού ως «Τούρκος», προς τον υφιστάμενό του στο πεδίο της μάχης, «Μαλόι», να σκοτώσει αιχμαλώτους στη Ζαπορίζια, τον περασμένο Μάιο.


Τούρκος: «Σκοτώστε τους, τελειώστε τους

Μαλόι: «Ελήφθη, οκ»

Τούρκος: «Μόλις τους τελειώσετε, ενημερώστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου