Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

«Ελπίζουμε να τηρηθεί η νομιμότητα»: Το email της μικροψυχίας για να μην πάει ο Δ. Γιαννακόπουλος στο Καλλιμάρμαρο Το email στάλθηκε στη ΓΑΔΑ στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας δύο ημέρες πριν από το ιστορικό event στο Παναθηναϊκό στάδιο.


Eurokinissi

 


Γράφει η Μαίρη Μπενέα
 


«Ελπίζουμε να τηρηθεί η νομιμότητα»! Ένα email, με πέντε λέξεις, που σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α, από υψηλόβαθμο παράγοντα ανταγωνιστικής ομάδας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δύο μέρες πριν από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», έγινε η αιτία, για να μην εμφανιστεί στο Καλλιμάρμαρο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι ας ήταν η γιορτή προς τιμήν του πατέρα του...

 

Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει επιβληθεί, από το περασμένο καλοκαίρι, ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, όπως ορίζει ο νόμος για την αθλητική βία, για αναρτήσεις του στα social media. Tην ποινή είχε επιβάλλει ο αθλητικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.


Κατά τις ίδιες πηγές, οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας διαβεβαίωσαν το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας, που έστειλε το email ότι, δεν χρειαζόταν επισήμανση, καθώς το θέμα ήταν σε γνώση τους και πως θα τηρείτο η νομιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έγινε επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους του κ. Γιαννακόπουλου, για να μην υπάρξει πρόβλημα με την παρουσία του στο Καλλιμάρμαρο και αμαυρωθεί η εκδήλωση.



Μάλιστα, επειδή το Καλλιμάρμαρο δεν είναι αμιγώς αθλητικός χώρος, αλλά αρχαιολογικός, υπήρξαν σκέψεις, για να εμπλουτιστεί η εκδήλωση με κάποιους καλλιτέχνες, ώστε να μην θεωρηθεί αθλητική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου απέρριψε αυτές τις σκέψεις και προτίμησε να ευθυγραμμιστεί με την εισαγγελική απαγόρευση εισόδου του, προκειμένου να μην διαταραχτεί η ισορροπία της εκδήλωσης.


Όπως κι έγινε!

Μένει ωστόσο μια πικρή απορία:

Όταν η Ευρώπη κι ο πλανήτης ολόκληρος, συζητά και αποθεώνει την εικόνα του Παναθηναϊκού Σταδίου, με πλάνα ενός ιστορικού ελληνικού μνημείου, να προβάλλονται μέσα από τα μεγαλύτερα ξένα αθλητικά δίκτυα, το να μην μπορεί να παραβρεθεί εκεί ο άνθρωπος, που σχεδίασε, οργάνωσε και πλήρωσε τη βραδιά μεγαλείου στη μνήμη του πατέρα του, είναι σωστό?


Kαι επιπλέον, εάν αυτό είναι νομιμότητα, τελικά ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;





Δείτε σχετικές εικόνες


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου