Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Ποντίκια «κάνουν βόλτα» στο Σύνταγμα - Ανακοίνωση με τις ενέργειες του δήμου Αθηναίων για το πρόβλημα Τα ποντίκια, όπως φαίνεται, έχουν γεμίσει την Πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.



ΣΚΑΪ

 

 


Τις τελευταίες ημέρες πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ποντίκια «κάνουν βόλτα» στο Σύνταγμα, αλλά το Σάββατο (21/9) ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πριν από μερικές ημέρες, τα ποντίκια έχουν γεμίσει την Πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και, μάλιστα, έχουν φτιάξει πολλές φωλιές σε φρεάτια, δέντρα, ακόμα και πάνω στο γρασίδι.







Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:


13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.







19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.


Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου