Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024

Eurovision 2025: Μέσα από εθνικό τελικό η επιλογή του τραγουδιού της Ελλάδας - Η ανακοίνωση της ΕΡΤ Το τηλεοπτικό κοινό μέσω εθνικού τελικού αναμένεται να επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025.




EBU | Eurovision Song Contest | ΕΡΤ

 


Γράφει ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
 


Αποκαλύψεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2025 έκρυβε η παρουσίαση του προγράμματος της νέας σεζόν από την ΕΡΤ αφού, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (18/9), η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσα από εθνικό τελικό. Ο διαγωνισμός της Eurovision 2025 θα φιλοξενηθεί, τον επόμενο Μάιο, στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ ανέφερε τα εξής για τη Eurovision 2025: «Η επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής προς όλο το κοινό διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλούς καλλιτέχνες, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν».


Επίσης, η ίδια πρόσθεσε: «Μετά από 22 χρόνια, ο εθνικός τελικός επιστρέφει με ανοιχτή, λοιπόν, πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους». Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον εν λόγω εθνικό τελικό, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Από τη Μαντώ στην Demy και από εκεί στη… Eurovision 2025

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ διοργάνωσε εθνικό τελικό για τελευταία φορά - με οποιαδήποτε μορφή - το 2017, όταν το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε πως το τραγούδι που θα ερμήνευε η Demy στον διαγωνισμό της Eurovision εκείνης της χρονιάς, θα ήταν το «This Is Love». Η Ελλάδα στη Eurovision 2017 που διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας, κατετάγη 19η στον μεγάλο τελικό, συγκεντρώνοντας 77 βαθμούς.

Ωστόσο, τότε είχε γίνει ανάθεση στην καλλιτεχνική ομάδα, η οποία υπέβαλε τρία υποψήφια τραγούδια από τα οποία επελέγη το ένα για τον διαγωνισμό, εξ ου και η Κατερίνα Κασκανιώτη ανακοίνωσε πως ο εθνικός τελικός για τη Eurovision 2025 θα είναι ο πρώτος ύστερα από 22 χρόνια.







Επισημαίνεται ότι το 2003 ήταν η τελευταία φορά που διοργανώθηκε εθνικός τελικός έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση της ΕΡΤ και το εισιτήριο για τη Eurovision εκείνης της χρονιάς - με επλοκή και του τηλεοπτικού κοινού στη σχετική απόφαση - είχε πάρει η Μαντώ με το τραγούδι «Never Let You Go».


Η Ελλάδα στη Eurovision 2003, που είχε γίνει στη Ρίγα της Λετονίας, ήταν 17η στον μεγάλο τελικό με μόλις 25 βαθμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου