Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Οργή στην Τουρκία για τη μετάδοση «Famagusta» από το Netflix - «Ελληνική προπαγάνδα», λέει ο Τσελίκ Ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν χαρακτηρίζει «πολύ ανησυχητική» την προβολή από το Neftlix.






 

 


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το σήριαλ «Famagusta», το οποίο θα μεταδίδεται και στο Netflix.

Μάλιστα ο Ομέρ Τσελίκ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP, του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ανάρτησή του στα social media, έκανε λόγο για ένα «πολύ ανησυχητικό γεγονός».


Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια σειρά που «διαστρεβλώνει» τα γεγονότα της Κύπρου το 1974, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ειρηνευτική επιχείρηση».

«Η σειρά προπαγανδίζει την ελληνική πλευρά και είναι πολύ ανησυχητικό πως θα μεταδίδεται στην κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου», ανέφερε και πρόσθεσε:


«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας μέσω αυτής της σειράς».

«Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν», καταλήγει στην ανάρτησή του.






1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül’den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir.Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz.…— Ömer Çelik (@omerrcelik) September 1, 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου