Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Γαλατάσαραϊ: Η τουρκική αστυνομία πήρε τις ελληνικές σημαίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ - Βίντεο, φωτογραφίες Στον πρώτο έλεγχο που έκανε η αστυνομία της Τουρκίας κατασχέθηκαν όλες οι σημαίες της Ελλάδας - Οι Τούρκοι υποδέχτηκαν τους Έλληνες με πανό για την Άλωση της Πόλης - Επίθεση της Fanatik στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ανάρτησή της στο Instagram





Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της τουρκικής αστυνομίας για το παιχνίδι του Europa League ανάμεσα στην Γαλατάσαραϊ και στον ΠΑΟΚ στην Πόλη.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 2000 οπαδούς του που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας με πούλμαν και αφού έμειναν τρεις ώρες στα σύνορα στον πρώτο έλεγχο της τουρκικής αστυνομίας κατασχέθηκαν όλες οι σημαίες της Ελλάδας και της Βεργίνας που είχαν μαζί τους οι επιβάτες. 



Το πανό με την χρονολογία της Άλωσης που ανέβασαν οι Τούρκοι

Με ένα πανό που έγραφε την χρονολογία της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως περίμεναν οι οπαδοί της Γαλατά τους φίλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί ο σπουδαίος αγώνας του Europa League.

Συγκεκριμένα έξω από το «Αλί Σάμι Γεν» είχε κρεμαστεί πανό που έγραφε «Since 1453» για να θυμίσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι η πάλαι ποτέ κραταιά Κωνσταντινούπολη αλώθηκε στις 29/5/1453 από τους Οθωμανούς.






Επίθεση της Fanatik στον ΠΑΟΚ για ανάρτησή του στο Instagram


Ο Δικέφαλος του Βορρά δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση από Τούρκους οπαδούς στα social media αλλά και τη Νο.1 τουρκική αθλητική ιστοσελίδα «Fanatik».

Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση του συλλόγου στο Instagram με εικόνες από το ταξίδι της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη και τη λεζάντα «Road to Constantinople» ή αλλιώς «Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη». Αυτό που εξόργισε τους Τούρκους ήταν το ότι ο ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην πόλη στα αγγλικά ως «Constantinople» και όχι «Istanbul», όπως θα ήθελαν!



«Σκανδαλώδης δημοσίευση από τον ΠΑΟΚ», ανέφερε σε δημοσίευμα η Fanatik, ενώ Τούρκοι οπαδοί «βομβάρδισαν» με τη σειρά τους τα σχόλια του post του ΠΑΟΚ με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, εικόνες της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, τουρκικές σημαίες και τη γνωστή φράση «Allah u Ekber», που σημαίνει «Ο Αλάχ είναι μεγάλος».



«Κωνσταντινου... τι; Ζείτε στο 1452; Λέγεται Istanbul!», «Κωνσταντινούπολη μόνο στα όνειρά σας», ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των Τούρκων οπαδών.


Οι Τούρκοι οπαδοί αποδοκίμασαν πάντως έντονα τους παίκτες του ΠΑΟΚ όταν εισήλθαν στο γήπεδο για ζέσταμα.








Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, προκάλεσε σύμφωνα με τους Τούρκους, και απομακρύνθηκε από το γήπεδο από τους άνδρες ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου