Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κοντά στη Βηρυτό Οι εχθροπραξίες μεταύ της Χεζμπολάχ και του IDF συνεχίζονται για 3η ημέρα, με τους αμάχους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον Λίβανο να υπολογίζονται σε μισό εκατ.



AP

 

 


Βραδιά έντασης ήταν και η χθεσινή, καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή δίπλα στη Βηρυτό. Σειρήνες ήχησαν, όμως, τα ξημερώματα και στο Τελ Αβίβ, με τον στρατό να δίνει τη διαταγή να καταφύγουν οι πολίτες στα καταφύγια.

 

Την ίδια ώρα χιλιάδες Λιβανέζοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τον νότο και να μετακινούνται προς τη Βηρυτό.




Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν πύραυλο που ήρθε από τον Λίβανο, λίγη ώρα αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ και τομείς της κεντρικής ισραηλινής επικράτειας.








#BREAKING Hezbollah fired a missile to Tel Aviv area, which was intercepted by Israel army pic.twitter.com/QE5ro9ptji— Guy Elster (@guyelster) September 25, 2024







🚨🇮🇱 ISRAEL REPORTEDLY USES DAVID'S SLING TO INTERCEPT BALLISTIC MISSILE OVER TEL AVIVIsraeli media reports that the "David's Sling" medium-range anti-ballistic missile system reportedly successfully intercepted a ballistic missile over the Tel Aviv Metropolitan Area. The… https://t.co/98jwBGgHIo pic.twitter.com/yXhCMiDRdm— Mario Nawfal (@MarioNawfal) September 25, 2024




Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές, και σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.
Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ σε περιοχή κοντά στη Βηρυτό

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα λιβανικά σώματα ασφαλείας δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν την περιοχή Σααντίγιατ, κοντά στη Βηρυτό, τις πρώτες πρωινές ώρες, μερικές ώρες έπειτα από φονικό πλήγμα σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στο οποίο σκοτώθηκε ο επικεφαλής της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχσκοτώθηκε ο επικεφαλής της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ.

«Ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε τη Σααντίγιατ», περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού, κι είχε στόχο «αποθήκη», τόνισε η πηγή αυτή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Δημοσιογράφοι του AFP στη λιβανική πρωτεύουσα μεταδίδουν πως άκουσαν ισχυρή έκρηξη.
Σχεδόν μισό εκατομμύριο εκτοπισμένοι στον Λίβανο

Τα καραβάνια των εκτοπισμένων συνεχίζονται στον Λίβανο , με τον αριθμό να πλησιάζει πλέον τους 500.000 , αποκάλυψε χθες Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.


Ήδη πριν από την κλιμάκωση, τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από προχθές Δευτέρα, ο Λίβανος μετρούσε περίπου 110.000 εσωτερικά εκτοπισμένους και ο αριθμός αυτός «τώρα πιθανόν πλησιάζει το μισό εκατομμύριο», ανέφερε ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας σε εκδήλωση που οργάνωσε το ίδρυμα Κάρνεγκι για τη διεθνή ειρήνη στο περιθώριο της «εβδομάδας υψηλού επιπέδου» της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιωτικοί στην Κύπρο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη την αποστολή εκατοντάδων στρατιωτικών στην Κύπρο ενόψει πιθανής επιχείρησης για την εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων της χώρας από τον Λίβανο.

«Οι βρετανοί υπήκοοι πρέπει να εγκαταλείψουν τον Λίβανο» αμέσως, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι, συμπληρώνοντας πως «περίπου 700 στρατιωτικοί» θα σταλούν «τις προσεχείς ώρες» στην κυπριακή επικράτεια για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά κοινό δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε στο Λονδίνο από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου