Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο από τον IDF Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο. Απαντάει η Χεζμπολάχ μετά τις εκρήξεις των συσκευών.



AP

 


Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευσε χώρους υποδομής της Χεζμπολάχ και μια αποθήκη όπλων σε αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι η ισραηλινή αεροπορία έπληξε τις υποδομές της Χεζμπολάχ σε έξι περιοχές - Chihine, Tayibe, Blida, Meiss El Jabal, Aitaroun και Kfarkela - και μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων στην περιοχή Khiam.


Επιπλέον, το πυροβολικό των IDF έπληξε «αρκετές περιοχές» στο νότιο Λίβανο, δήλωσε ο στρατός.

Η έκταση των ζημιών είναι άγνωστη, σύμφωνα με το CNN.


Τα πλήγματα έρχονται αφού ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι μια «νέα εποχή» πολέμου αρχίζει την Τετάρτη, αναγνωρίζοντας σιωπηρά τον ρόλο του στις δίδυμες επιθέσεις-σοκ με στόχο τη Χεζμπολάχ, οι οποίες έσπρωξαν τη Μέση Ανατολή ξανά στο χείλος μιας ευρύτερης σύγκρουσης.
Αντίποινα της Χεζμπολάχ: Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο στα βόρεια, λέει το Ισραήλ

Ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο σε περιοχή κοντά στη Μενάρα στην Άνω Γαλιλαία, αναφέρει το timesofisrael.

Οι τραυματίες φέρονται να έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο.


Τουλάχιστον δύο αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον νότιο Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου