Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Narcos στη Μαγνησία: Πρωταγωνιστής αγρότης που είχε πρωτοστατήσει στα μπλόκα Κτηνοτρόφος με αγωνιστικό παρελθόν πίσω από τη μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε στη Μαγνησία.



 


 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Κτηνοτρόφος με… αγωνιστική δράση κατά το παρελθόν στις κινητοποιήσεις των αγροτών φέρεται ως ο «ιθύνων νους» πίσω από τη μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε ορεινό δασικό όγκο στο Δήμο Αλμυρού Μαγνησίας.

 

Το iEidiseis,gr αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από την έρευνα που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επτά επιπέδων που εκτείνονταν σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνταν δενδρύλλια κάνναβης.


Όλα ξεκίνησαν από μία πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Πατρών και ανέφερε ότι γνωστός αγρότης της περιοχής κατέχει και διακινεί χασίς. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί έκριναν την πηγή τους ως αξιόπιστη και έγιναν οι «σκιές» του 35χρονου. Από την παρακολούθηση κατέληξαν με τη χρήση τεχνικών μέσων (κάμερες ειδικού τύπου) σε ορεινό όγκο στο δημοτικό διαμέρισμα της Γαβριανής, δίπλα από γνωστό καταφύγιο άγριας ζωής.

Με κιάλια και κάμερες διαπιστώθηκε ότι στο σημείο είχαν δημιουργηθεί εφτά επίπεδα που ενωνονται μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια. Τα δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούνταν στο χώρο καλύπτονταν περιμετρικά από την πυκνή δασώδη βλάστηση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος κτηνοτρόφος, μαζί με τους τρεις συνεργούς του (δύο αλβανικής καταγωγής και έναν Έλληνα από το Ρέθυμνο) καλλιεργούσαν κάνναβη σε έκταση που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος για την εκτροφή βοοειδών. Οι αστυνομικοί φέρονται να διαπίστωσαν ότι ο κτηνοτρόφος ήταν αυτός που μετέφερε τα απαραίτητα εφόδια για την καλλιέργεια και την περιποίηση των δενδρυλλίων αλλά και για τη σίτιση των συνεργών του.





Η πρώτη προσέγγιση του χώρου από τους αστυνομικούς έγινε πριν τις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ήταν αδύνατο να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των καλλιεργητών. Έτσι αποφασίστηκε να στηθεί αιφνιδιαστική οργανωμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, αναζητήθηκε ο κτηνοτρόφος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε σε δρόμο που βρίσκεται κοντά στο εθνικό στάδιο του Αλμυρού.

Την ώρα εκείνη κινείτο με το όχημά του. Αίσθηση προκαλεί ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν πάνω του 38.400 ευρώ σε μετρητά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Ακολούθησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελέα, στο σπίτι του χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, ενώ σε δεύτερο αγροτικό όχημα που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν ακόμα 1.500 ευρώ.


Κατά την έφοδο πάνοπλων αστυνομικών στο χώρο της φυτείας άπαντες απουσίαζαν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις συνεργούς του κτηνοτρόφου σε απόσταση 3.5 χιλιομέτρων, μέσα σε σκηνή που ήταν τοποθετημένη κοντά σε εγκαταλελειμμένη στάνη (μέσα στην οποία υπήρχε χώρος για τον καθαρισμό των συγκομισμένων αποξηραμένων ποσοτήτων κάνναβης).

Από το συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκε συνολική ποσότητα 33.399 γραμμάριων αποξηραμένης κάνναβης, ενώ εκτιμάται ότι η φυτεία είχε περίπου 1.600 δενδρύλλια κάνναβης.

Όσον αφορά στη φυτεία, τα επίπεδα των δενδρυλλίων καλύπτονταν από λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε μία αυτοσχέδια δεξαμενή νερού, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από διπλανό χείμαρρο, ενώ βρέθηκε μεγάλο πλήθος σκαπτικών εργαλείων (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και λιπασμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.


Για την επεξεργασία της τεράστιας ποσότητας κάνναβης είχαν προβεί στη κατασκευή αποξηραντηρίου χρησιμοποιώντας κορμούς δέντρων.

Δίπλα από τη φυτεία εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό.

Επίσης, βρέθηκε ένας αυτοσχέδιος ειδικός διαμορφωμένος χώρος με πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων αλλά και με φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης.
Δείτε εικόνες και βίντεο:











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου