Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Ο πόλεμος της… αφίσας στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς αντέδρασαν Πολάκης, Σπίρτζης και Φάμελλος στο «Είμαι εδώ» του Κασσελάκη O Κασσελάκης προτίμησε τα αρχικά του ονόματός του αντί για το λογότυπο του κόμματος στη χθεσινή του ανάρτηση - H επισημοποίηση της καθόδου του στην κούρσα πάει για τα τέλη της εβδομάδας






Σε μια εκδοχή ποπ αισθητικής, με μια ασπρόμαυρη αφίσα και υπό το κεντρικό σύνθημα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», την επανεμφάνισή του στη δημόσια σφαίρα έκανε χθες ο έκπτωτος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, φέροντας εγγύτερα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αρκούμενος σε δύο λέξεις και λέγοντας «είμαι εδώ», ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να αιφνιδιάσει μετά από την πολυήμερη σιωπή του, στέλνοντας μήνυμα στην κομματική βάση και πρωτίστως στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.





Μολονότι η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει σχεδόν προεξοφληθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε τα αρχικά του ονόματός του αντί για το λογότυπο του κόμματος στην χθεσινή του ανάρτηση, ενώ η επισημοποίηση της καθόδου του στην προεκλογική κούρσα τοποθετείται για τα τέλη της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, μαίνονται οι δηλώσεις με προβολή τη διάσπαση του κόμματος από μέρους των «Κασσελίστας» για την επαύριον των εσωκομματικών εκλογών, σε περίπτωση επικράτησης του έκπτωτου Προέδρου. «Όσοι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να παραμείνουν στο κόμμα» διαμήνυσε χθες ο Βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα επίπεδα της εσωκομματικής έντασης, ενώ «είναι ντροπή όλων μας που καταντήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε αυτή την κατάσταση! Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε όλοι μαζί» περιέγραψε ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.




Σε αυτό το κλίμα, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε λίγες ώρες μετά την χθεσινή τοποθέτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Επέλεξα αυτήν τη στιγμή να μην μπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται» τόνισε η κ. Γεροβασίλη και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας λόγο για «επίθεση στις συλλογικές διαδικασίας» και «διχασμούς». Παράλληλα, «ήμουν η πρώτη που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για τον κ.Κασσελάκη, στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια συντάχθηκα, για τις ευρωεκλογές. Απόδειξη ότι, ο νομός μου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα» υπενθύμισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, σημείωσε ότι τη βρίσκει καταρχάς «αξιοπρεπή».

«Ο αγώνας αυτή τη στιγμή είναι κάτι περισσότερο από το ποιος θα είναι ο επικεφαλής, είναι πολύ πιο δύσκολος και απαιτεί μεγαλύτερες συνθέσεις. Για τον κ. Φάμελλο έχω πει την άποψή μου, ότι ήταν ένας σοβαρός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφώνησα σε όλη του την πορεία. Το κύριο είναι η επόμενη μέρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσουμε μία μάχη ταυτοτική και υπαρξιακή. Πρέπει να αναστοχαστούμε και να ανακάμψουμε, να δώσουμε λύσεις που μας ενώνουν» περιέγραψε σχετικά η κυρία Γεροβασίλη, καταλήγοντας πως «και εκτός από τις λύσεις ηγεσίας, που φυσικά απαιτούνται, θα πρέπει να δώσουμε λύσεις προοπτικής και να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία και, ενδεχομένως στα μάτια πολλών, την πληγωμένη αξιοπρέπειά μας».

Φάμελλος: «Είμαστε εδώ»

Από πλευράς του, «προτιμώ το μήνυμα «Είμαστε εδώ». Το «είμαστε» στην πολιτική, αλλά και ιδιαίτερα στην Αριστερά, είναι πιο πλούσιο, δεν έχει έναν μόνο. Το «είμαστε», λοιπόν, για μένα επειδή είναι ταυτότητα, έχει και την αυθόρμητη απάντηση «ναι, εγώ θα είμαι» σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Attica tv με φόντο την ανάρτηση – πόστερ του Στέφανου Κασσελάκη, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική (σε συνέχεια της τοποθέτησής του στην Κεντρική Επιτροπή), λέγοντας πως «η πολιτική Κασσελάκη απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον σωστό δρόμο». Ωστόσο, «είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο» απάντησε ο κ. Φάμελλος στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, με δεδομένο ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια πολιτική συμφωνία γύρω από το πρόσωπό του, αλλά και ένα συμπαγές μπλοκ δυνάμεων που να την υποστηρίξουν. 


Σε αυτήν την προοπτική, κομβικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της ομάδας των «87», οι οποίοι αναμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις, προκειμένου να συνεδριάσουν ζυγίζοντας τα δεδομένα της προεκλογικής κούρσας για την ηγεσία, ώστε να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα υποστηρίξουν για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μολονότι ο Σωκράτης Φάμελλος μοιράζεται ιδεολογικές και κομματικές καταβολές με τους περισσότερους, η σύμπλευσή του με τον Στέφανο Κασσελάκη τον τελευταίο χρόνο, αλλά και η στάση του στο Συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν από κοινού με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα, «πέταξαν σανίδα σωτηρίας στον κ. Κασσελάκη», σύμφωνα με ορισμένα στελέχη των «87», μοιάζουν απαράγραπτα.  


Κοτζιάς για Κασσελάκη: «Απλά δεν είναι Αριστερός»

Την ίδια ώρα, βολές κατά του έκπτωτου Προέδρου εξαπέλυσε, σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνισή του και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δηλώνοντας στο Action24 πως «ο κύριος Κασσελάκης απλά δεν είναι Αριστερός, για μένα». Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζεται από «νεοχουλιγκάνους», «νεοδεξιούς» και «νεογραφειοκράτες», λέγοντας για τον κ. Κασσελάκη πως έχει «έναν χουλιγκανισμό που δεν παίζεται» και «αυτό το έφτιαξε είναι δικό του», ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις επιθέσεις στελεχών της πλευράς Κασσελάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα. 




Πολάκης: «Κι εγώ εδώ είμαι!»

Ισχυρά αντανακλαστικά, πάντως, φαίνεται να διαθέτει ο υποψήφιος πρόεδρος, Παύλος Πολάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στην ανάρτηση – πόστερ του κ. Κασσελάκη χθες, αναρτώντας μάλιστα μια πανομοιότυπη φωτογραφία του, υπό τον τίτλο «Κι εγώ εδώ είμαι!». Την ίδια στιγμή, ο κ. Πολάκης προκάλεσε ανοιχτά με φόντο την αφίσα του τον κ. Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως «Καμια σοβαρη κουβεντα θα πουμε;;», ενώ έθεσε ένα πρώτο πλαίσιο για την πολιτική αντιπαράθεση, για «ενα ΣΥΡΙΖΑ κορμο της προοδευτικης παραταξης με ισχυρες κοινωνικες συμμαχιες που θα αποτελεσει την εναλλακτικη ΛΥΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ», όπως είπε.





Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !!

Παρακατω….

1) Εγω εχω βαλει υποψηφιοτητα.

Αλλος;;

2)Καμια σοβαρη κουβεντα θα πουμε;;

-Θα εγγυηθουμε την ενωτικη πορεία σταματωντας τις διχαστικες τοποθετησεις ενθεν κακειθεν;

-Θα συζητησουμε για ξεκαθαρο προγραμματικο λογο σε συγκρουση με τη διαπλοκη,για αναδιανομη υπερ της εργασιας ,με ξεκαθαρες κοκκινες γραμμες στην εξωτερικη πολιτικη ,με δημοσιο ελεγχο σε μια τραπεζα τη ΔΕΗ και το ενα διυλιστηριο ,με προστασια δανειοληπτων και πρωτης κατοικίας, με ισχυρο κοινωνικο κρατος κρατος;

-Θα ξεκαθαρισουμε πως δεν θελουμε ενα ΣΥΡΙΖΑ μικρο και περιθωριακο ή χρησιμο συμπληρωμα σε ελεγχόμενες κεντροαριστερές λυσεις ΑΛΛΑ ενα ΣΥΡΙΖΑ κορμο της προοδευτικης παραταξης με ισχυρες κοινωνικες συμμαχιες που θα αποτελεσει την εναλλακτικη ΛΥΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,στο συστημα Μητσοτακη που κλεινει τον κυκλο του;;;

Σπίρτζης: «Είμαστε εδώ»

Στο κύμα σχολίων που σήκωσε η ανάρτηση – πόστερ του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έλειψαν και αντιδράσεις εκ μέρους των «87», με τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη να αναρτά σύντομο βίντεο υπό τον τίτλο «Είμαστε εδώ», παρατηρώντας με νόημα πως «η ελπίδα δεν είναι ούτε μαύρη ούτε μωβ», ζητώντας ταυτόχρονα σεβασμό στην ιστορία του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποκτήσει ποτέ ιδιοκτήτες... Είμαστε εδώ για τη συνεργασία του προοδευτικού χώρου» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης, ενώ στο βίντεό του φιλοξενεί φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου