Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

«Απαγορευτικό» του ΕΟΦ σε συμπλήρωμα διατροφής - «Το Skroutz να το αποσύρει άμεσα» Για ποιο προϊόν πρόκειται. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ.





Image by suksao on Freepik

 

Στην απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, προχώρησε ο ΕΟΦ, καθώς ανιχνεύθηκε η ουσία δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), η οποία αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για προϊόν που δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.


«Αντίθετα, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, ενώ η ουσία DHEA σε συμπληρώματα διατροφής δεν είναι νόμιμη. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο ΕΟΦ και προσθέτει:

«Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου