Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2024

Οργίασαν οι φήμες για τα «ακουστικά» μαργαριταρένια σκουλαρίκια της Κάμαλα Χάρις - Τι απαντά η εταιρία Συνωμοσίες και όργιο φημών ξεκίνησε στα social media μετά το ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ και ισχυρισμούς ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών φορούσε «bluetooth σκουλαρίκια-ακουστικά».




AP/Alex Brandon

 

 


Το προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Ξεκίνησε από μία ανάρτηση στο Χ και στη συνέχεια εξαπλώθηκε, με ισχυρισμούς που ήθελαν την υποψήφια Πρόεδρο να φορά μαργαριτέρια σκουλαρίκια που ήταν «ακουστικά Bluetooth» για να μπορεί να έχει βοήθεια καθόλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ από την ομάδα της. Ακολούθησε έρευνα για το ποια σκουλαρίκια φορούσε, πού τα πουλάνε, ακόμα και πόσο κάνουν.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η Χάρις φορούσε τα Nova H1 Audio Earrings, τα οποία λειτουργούν ως Bluetooth ακουστικά. Βέβαια, αν κάποιος τα παρατηρήσει προσεκτικά, γίνεται σαφές ότι δεν ήταν αυτά τα σκουλαρίκια, αλλά μιας άλλης εταιρίας κοσμημάτων που πωλούνται στο Tiffany's.


Τα Nova H1 Audio Earrings παρουσιάστηκαν πέρυσι και είναι εξοπλισμένα με πραγματικά μαργαριτάρια που κρύβουν ασύρματα ηχεία, μεταδίδοντας ήχο απευθείας στα αυτιά του χρήστη. Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο, και αρκετοί από τους υποστηρικτές της καμπάνιας παραπονέθηκαν ότι δεν έχουν λάβει τα προϊόντα τους, χαρακτηρίζοντας την καμπάνια ως «απάτη».

Ο διευθυντής της εταιρείας, Μάλτε Ίβερσεν, δήλωσε:


«Για να διασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού και για τους δύο υποψηφίους, αναπτύσσουμε επί του παρόντος μια ανδρική έκδοση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να την προσφέρουμε στην εκστρατεία του Τραμπ. Η επιλογή του χρώματος είναι όμως μια μικρή πρόκληση, καθώς το πορτοκαλί δεν ταιριάζει με πολλά χρώματα».

Η εταιρεία Icebach, με έδρα το Μόναχο, ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στην εκπομπή «The Tonight Show» του Τζίμι Φάλον για να «ξεκαθαρίσει τους μύθους και τις φήμες» γύρω από τα προϊόντα της. Aναφέρθηκε επίσης ότι έχουν δεχτεί πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις μετά την τηλεμαχία Χάρις-Τραμπ, αλλά αποφάσισαν να μιλήσουν μόνο στον Τζίμι Φάλον.


Πάντως, τα επίμαχα σκουλαρίκια που φορούσε τελικά η Χάρις είναι πιθανότατα τα South Sea Pearl Earrings από την Tiffany & Co., όπως επιβεβαιώθηκε από την ιστοσελίδα μόδας What Kamala Wore. Η δημοσιογράφος Σούζαν Κέλεϊ, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, ανέφερε ότι η Χάρις έχει φορέσει τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτά τα σκουλαρίκια, κοστίζουν περίπου 800 δολάρια σε έκδοση από ασήμι, φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Tiffany & Co.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου