Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

Γλυφάδα: Έρευνες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απειλές και τα μηνύματα μίσους στο TikTok Έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που δημοσιεύουν στο TikTok δεδομένα των κοριτσιών που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.







 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν τα μηνύματα μίσους που έχουν πλημμυρίσει τα social media και στοχοποιούν ανήλικες που φέρονται να εμπλέκονται στην άγρια επίθεση με θύμα 14χρονη στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα άτομα που εκτοξεύουν απειλές και δημοσιεύουν προσωπικά δεδομένα στο Tik Tok. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι θα λάβει χώρα συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, ενώ εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση.


Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η δυσκολία στην έρευνα έγκειται στο γεγονός ότι απαιτείται μία χρονοβόρα διαδικασία για να λάβουν οι Αρχές στοιχεία και δεδομένα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, μέσω των οποίων διαπράττονται αδικήματα, όπως απειλές, πρόκληση ψυχολογικής βίας, διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει τους χρήστες που δημοσιεύουν «κατά ριπάς» απειλές.





Στα νότια προάστια της Αθήνας γονείς και μαθητές είναι ανάστατοι. Αρχικά το φως της δημοσιότητας είδαν ηχητικά ντοκουμέντα που έριξαν λάδι στη φωτιά. Στα ντοκουμέντα αυτά εμφανίζονται ανήλικες να εκτοξεύουν απειλές για νέα επίθεση σε βάρος της 14χρονης, με την Αστυνομία να προσπαθεί να ταυτοποιήσει εάν οι απειλές εκτοξεύονται από πρόσωπα που σχετίζονται πράγματι με την άγρια ενέδρα στη Γλυφάδα.








Τα μηνύματα που προκαλούν αποτροπιασμό προέρχονται, σύμφωνα με αυτούς που τα δημοσιεύουν, από κλειστή ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να απειλούν με λιντσάρισμα και να δημοσιεύουν κινητά τηλέφωνα και διευθύνσεις σπιτιών προκαλώντας τρόμο σε μαθητές και γονείς.






Η στοχοποίηση ανήλικων κοριτσιών (που εμφανίζονται ως τα άτομα που στοχοποίησαν την 14χρονη στη Γλυφάδα) μέσω Tik Tok είναι κάτι που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως εξαιρετικά επικίνδυνο εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου