Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2024

Travel: Η Θεσσαλονίκη στους 5 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για διακοπές το φθινόπωρο «Η Θεσσαλονίκη είναι φτιαγμένη για περπάτημα και, ακόμη καλύτερα, για να χάνεστε επίτηδες».





 


Γράφει ο Γεώργιος Γάκης
 


Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο αφιερώματος από τον Guardian για τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει, η πόλη διαθέτει μερικά από τα καλύτερα φαγητά στην Ελλάδα, ειδικά τους μεζέδες, τα μικρά πιάτα που προορίζονται για να μοιράζονται με άλλους επισκέπτες.


Η Βαλαωρίτου είναι ο πρώτος «σταθμός» για να αναζητήστε εστιατόρια με μενού που αλλάζουν καθημερινά, ανάλογα με τις διαθέσεις της αγοράς ή του σεφ, αναφέρεται στο αφιέρωμα, με την ανακαινισμένη αγορά Μοδιάνο σε κοντινή απόσταση να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σνακ και δώρα.

Από το αφιέρωμα δεν λείπουν και οι ημερήσιες εκδρομές, με την Περαία να «περνάει το τεστ» για μια γρήγορη βουτιά, όμως η Χαλκιδική είναι αυτή που αξίζει να οδηγήσετε για λίγο λιγότερο από δύο ώρες.


Η Σιθωνία, το μεσαίο, λιγότερο πυκνοκατοικημένο μέρος της χερσονήσου, μπορεί να περιηγηθεί σε ένα απόγευμα, ανάλογα με το πόσο συχνά θα σταματήσετε για να κολυμπήσετε ή να γευτείτε θαλασσινά.

Για μια δόση ορεινού αέρα, οδηγήστε 90 λεπτά νότια από τη Θεσσαλονίκη στους πρόποδες του Ολύμπου. Μπορείτε να περπατήσετε από το γοητευτικό χωριό Λιτόχωρο στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ενιπέα, να κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα στη Λεπτοκαρυά, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, και να επιστρέψετε στην πόλη εγκαίρως για το δείπνο.


Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται επίσης το Ζαντάρ της Κροατίας, το Αλικάντε της Ισπανίας, το Αβέιρο της Πορτογαλίας και η Τζένοα της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου