Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2024

Σε σύγχυση το Μαξίμου μετά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων (Video)


Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Σε σύγχυση το Μαξίμου μετά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων (Video)

Σύγχυση επικρατεί στο Μαξίμου σε ό,τι αφορά την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού που οδήγησε εκτός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς τη στιγμή που συνεδριάζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε ακόμη και για εργαλειοποίηση και υποκρισία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews για την εμπλοκή και άλλων γαλάζιων στελεχών σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο και για το εάν ήταν επαρκής η έρευνα που είχε κάνει το Μαξίμου τον Μάρτιο ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η έρευνα «ισχύει στο ακέραιο. Όπως είχαμε πει και τότε εάν θυμάστε δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε με ακριβείς λεπτομέρειες τα πρόσωπα μέσω των οποίων έγινε η διαδικασία. Η Αρχή ερευνά και πολύ καλά κάνει και όσες φορές πρέπει να καλέσει αυτούς που θεωρεί ότι πρέπει να καλέσει να το κάνει, οφείλει κάποια στιγμή να βγάλει ένα πόρισμα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τη δουλειά της αρχής. Ότι έχουμε πει από την αρχή ισχύει στο ακέραιο»

 

Διαβάστε σχετικά: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Επιστρέφει στο Μαξίμου η «καυτή πατάτα» για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Σε διευκρίνιση για το εάν ο Μένιος Κορομηλάς, ο οποίος ήταν Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων έλαβε σχετικό sms στο whats up με τα προσωπικά δεδομένα Αποδήμων και τα έστειλε στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, τη στιγμή που όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση της αρχής δήλωσε πως έχει αλλάξει συσκευή κινητού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «για τον κ. Κορομηλά από όσο γνωρίζω είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιότητα. Θα το ελέγξω κιόλας για να είμαι σίγουρος, αλλά αυτό είναι δουλειά της αρμόδιας αρχής να ερευνήσει την ακριβή ευθύνη των προσώπων και το να βγάζουμε κάποια ονόματα στον αέρα τα οποία τελικά μπορεί να μην έχουν ευθύνη, το εάν έχουν η όχι ευθύνη αυτό θα το αποφασίσει η αρχή, ούτε είναι δουλειά δική μου να επιρρίψω ευθύνες. Όποιο πρόσωπο κληθεί από την αρχή θα καταθέσει αυτό που έχει να καταθέσει. Σημασία έχουν και τα στοιχεία που θα προσκομίσει και στο τέλος της ημέρας θα βγουν και τα πορίσματα».

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης σε εμφανή αμηχανία είπε ότι «εμείς είχαμε πει από την αρχή όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, κάποιοι από την αντιπολίτευση προσπάθησαν να εργαλειοποίησουν την υπόθεση αυτή, μέχρι και να τη συνδέσουν με την ασφάλεια των εκλογών. Είχαμε μιλήσει για τη υποκρισία λες και κάποιοι τότε αποκάλυψαν ζήτημα προσωπικών δεδομένων με τα πολλά μηνύματα και emails που έχουμε δεχθεί, που δεν θα έπρεπε να δεχτούμε και όχι μόνο από πολιτικά πρόσωπα. Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έχει να κάνει η αρχή».

Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεχίζεται σήμερα διότι την τελευταία φορά που συνεδρίασε είχε αναφέρει ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα». Από την μεριά του ο πρώην Γραμματέας Αποδήμων του γαλάζιου κόμματος της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος είχε μιλήσει για «άνωθεν εντολή». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου